Potvrda patologa: Samoubistvo Krisa Kornela

Potvrda patologa: Samoubistvo Krisa Kornela Izvor: REUTERS/Danny Moloshok/

Sudski patolozi saopštili su da je američki muzičar Kris Kornel izvršio samoubistvo vešanjem. ​

Kornel (52) je sinoć pronađen u nesvesnom stanju u hotelskoj sobi, a lokalna policija je odmah otvorila istragu o mogućem samoubistvu, pošto je muzičar, kako su preneli neki mediji, imao povez oko vrata. 

Patolozi su naveli da će ceo izveštaj obdukcije biti saopšten kasnije tokom dana, preneo je Asošijetid pres.

Kornel je bio pevač i gitarista benda Saundgarden (Soundgarden) iz Sijetla, kolevke grandž pokreta nastalog 90-ih godina. 

Saundgarden je jedan od članova "velike grandž četvorke", zajedno s bendovima - Nirvana, Perl džem (Pearl Jam) i Alis in čejns (Alice in chains). Bend je bio aktivan od 1984. do 1997. da bi 2010. obnovio rad. 

Kornelova smrt na neki način zatvara poglavlje grandž pokreta, posle samoubistva Kurta Kobejna 1994. godine i smrti osnivača benda Stoun templ pajlotsa (Stone Temple Pilots) Skota Vajlenda, koji je preminuo od prekomerne doze narkotika tokom turneje 2015. godine.Komentara 10

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Buha

Rip sunmenu :-(

11 0

Morrissey

Ne volim toliko grunge (izuzev Alice in Chains), ali nek.bude zapisano da je danas i godishnjica smrti Iana Kurtisa, pjevača grupe Joy Division, koja je direktno uticala na more post-punk pravaca pa I na grunge

72 1

B.

Nije zatvoren krug, ostao je još Edi Veder, daleko bilo :(

121 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo