Zatvori

Počelo suđenje za napad u Sobranju, odlaganje na startu

Počeo sudski postupak protiv optuženih za upad u makedonsko Sobranje.

Izvor: N1

Veliko interesovanje za početak suđenja zbog incidenta u makedonskom Sobranju. Došli su i predstavnici organizacija koje se suđenju protive.

Došlo je i dvadeset policajaca iz skupštinskog i obezbeđenja poslanika, ali ne i svi optuženi. Od devet njih, jedan je izostao. U kućnom je pritvoru i policija ga nije sprovela. Tako suđenje nije ni održano.

To što se sudi grupi napadača trebalo je da ubrza proces, ali nije. Prvo ročište, prvo odlaganje. U SDSM-u kažu, očekivano.

Gužva ispred suda u Skoplju, ali oni koji su došli nisu želeli da daju izjave. Izjave su, kao osumnjičeni da su učestvovali u napadu u Sobranju, neki od njih dali u Tužilaštvu. Pred tužiocem danas i dva poslanika VMRO. Njihov identitet nije objavljen, a u stranci potvrđuju podršku svojim poslanicima.

Odgovornost će utvrđivati sud, čemu se usprotivio predsednik Đorđe Ivanov, koji je zatražio amnestiju za sve optužene i opet pokrenuo buru reakcija. Nova vlast još nije foormirana, za sada, poručuju o amnestiji neće razmišljati, već će reformisano Tužilaštvo morati da ispita odgovornost do kraja i kakva je uloga u napadu državnih bezbednosnih službi.

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

kgb sou

Da li ce vmro sud da presudi vmro huliganima iz Sobranja? Nece.

6 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo