Zatvori

IDJDigital: 170 kanala i tri milijarde pregleda na Jutjubu

Internet sve više postaje radno okruženje, kao nekada kancelarije ili hale. Vlasnici najgledanih Jutjub kanala iz Srbiji zadovoljni su prihodima koje ostvaruju. Za N1 kažu da je za to potrebno da sadržaj bude kvalitetan i da ima višemilionske preglede.

Izvor: N1

Postavljanje sadržaja na Jutjubu svetski je popularno. Posetioci mogu da gledaju amaterske, zabavne, informativne, ali i profesionalne klipove. Međutim, najveću gledanost imaju muzički spotovi, koje u domenu onlajn video sadržaja na srpskom tržištu već šest godina vrlo uspešno lansira i ekipa iz IDJDigitala.

Direktor IDJDigital Andrej Ilić kaže da ta kompanija ima oko 170 kanala i da zarađuje od reklama.

"Mi u našoj mreži Jutjub kanala imamo oko 170 kanala trenutno i ta brojka konstantno raste, svi ti kanali zajedno imaju oko 3 milijarde pregleda. Taj prostor koji vi napravite ustvari na Jutjubu, taj Jutjub kanal, implementiraju se reklame u njega i na taj način se zarađuje", kaže Ilić.

A da bi se zarađivalo od Jutjub kanala stručnjaci kažu da je glavni sastojak recepta kvalitetetan sadržaj. Vrhunska slika i profesionalna produkcija donose najbolju reputaciju kod posetilaca.

Direktor kompanije IDJDigital Đorđe Trbović kaže da je najvažnije da video ima što više pregleda.

"Da ima što više pregleda, što više pregleda koji su monetizovani iliti naplaćeni i najvažnija stvar je kažem opet publika koja vas gleda, to je najbitnija stvar ako pričamo o zaradi da biste što više zaradili. Uspešan jutjuber može da zarađuje 1000 i više dolara na mesečnom nivou ukoliko je popularan".

IDJDigital odnedavno je deo Junajted Medije. Direktorka Junajted Medije Aleksandra Subotić kaže da je glavni cilj da se digitalna IDJ platforma što bolje regionalno pozicionira.

"Pored kreiranja kontenta, vrlo nam je bila interesanta ta digitalna distribucija kojom se oni bave. Znači da se što više tog sadržaja plasira na Internetu i da tako spojimo marketing budžete koji sve više odlaze ka internetu sa kvalitetnim i sa atraktivnim sadržajima koji se tu plasiraju kako bi kreatori tog kontenta zasita krenuli da zarađuju novac sa interneta", kaže Subotić.

Statistika pokazuje da u Srbiji više od tri miliona ljudi svakodnevno koristi Internet. Najveću posećenost beleže društvene mreže, portali, kao i razni jutjub kanali.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

B

meni i dalje nije jasno šta oni zapravo rade... ne pljujem nego mi stvarno nije jasno. neko ih angažuje da postavljaju klipove na yt i brinu se o održavanju kanala, prave emisije, šta? jasno mi je kako youtuberi zarađuju ali ovo nije...

12 2

trip

Ne treba Vam ni kvalitetna kamera ni kavalitetna produkcija, potrebna Vam je samo prica i ona je zlata vredna za uspeh na YT. Sve ostale stvari su tu samo da podrze pricu. Ako bi gledali tako kao sto se kaze u prilogu onda bi najbolje filmove pravili oni koji imaju najbolju opremu i produkciju sto nema veze sa zivotom.

42 1

n42

Kvalitet sinovi a ne kvantitet. Al' gde ces ti to da govoris klasicom pratiocu IDjwhatever

42 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo