Lončar: Gledali su me u oči i lagali su me

Lončar: Gledali su me u oči i lagali su me Izvor: Fonet

Radovi na na novoj zgradi Kliničkog centra Niš kasne, i trebalo je da budu završeni 27. marta, a pacijenti čekaju zbog "javašluka pojedinaca i kombinacija koje oni prave", rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Tamo ne možete da razotkrijete ko je sve kriv. Uvek je neko drugi kriv - od izvođača, podizvođača, nadzora.. Ali, nadležni organi moraju da urade svoj posao i građani moraju da znaju zašto to kasni. Sutra je sastanak na kome će biti ljudi iz evropske banke, izvođači i podizvođači,nadzor svi oni sutra moraju da daju jer mi njima više ne verujemo. Svaki termin koji su nam dali, oni su nas slagali. gledali su me u oči i lagali su. pričali su - biće za mesec dana, biće za dva meseca, potpisali su mi da će sve biti gotovoo", ističe Lončar.

Kako kaže, sad će tražiti pomoć od Evropske banke i svih institucija da vidimo šta može da se uradi da se to završi.

KC Niš: Tražili smo od izvođača da rade što više

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović izjavio je da nema odgovornosti te zdravstvene ustanove što kasne radovi na novom Kliničkom centru.

"Tražili smo od izvođača radova da rade što više, da uvedu drugu i treću smenu. Sve su to odbijali, a zbog čega, utvrdiće nadležni", rekao je on povodom kritike ministra Lončara.

Direktor niškog Kliniočkog centra je objasnio da je ta ustanova krajnji korisnik i "neko ko treba da dobije ključ od objekta".

Radovanović je kazao da je u proteklih devet meseci "zajedno sa saradnicima neprekidno bio u novom Kliničkom centru, dok je Lončar dolazio nebrojeno puta".

Novi Klinički centra u Nišu, podsetio je Radovanović, gradi italijanska kompanija "Inso" i "još dvadeset, trideset podizvođača, delom i iz Srbije"

Radovanović je najavio da će na sutrašenjem sastanku Ministarstva zdravlja i Evropske investicione banke biti doneta odluka o daljim radovima na novom Kliničkom centru. Po njegovim rečima, biće rasčišćeno da li će dosadašnji izvođači radova nastaviti svoj posao.

Komentara 70

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

JAVORAC~⊙

Pa i Vucic nas gleda u oci i laze! Imali od koga da nauce Alek je za to profesionalac!

23 1

Vase ime

Zbog toga ti imas od svih vecu platu, jer imas vecu odgovornost. Ne zato sto si pametniji, nego da vodis racuna sta ti zaposleni rade.

31 0

Jorik Posmtrač

Divno li je imati ministra koji nikada i ni za šta nije odgovoran. E, pa da! Imamo i takvog premijera.

50 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo