Zatvori

Odgovor N1 posle saopštenja Ministarstva kulture

Odgovor N1 posle saopštenja Ministarstva kulture Izvor: N1

Povodom saopštenja Ministarstva kulture i informisanja u kom se osporavaju navodi objavljeni u prilogu N1 o aktivnostima u sferi izmene medijskog zakonodavstva, podsećamo da je na sastanku radne grupe nacionalnog konventa o Evropskoj uniji za poglavlje 10, održanom 15. marta, bilo reči o aktivnostima na izmenama u medijskom zakonodavstvu.

Na tom sastanku je učestvovao i državni sekretar u Ministrstvu kulture i informisanja Nino Brajović.

Uz poziv na taj sastanak, kao što je N1 objavio, učesnicima je poslat i dokument naslovljen kao Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima. Naknadno je učesnicima sastanka koji su poslali upit, rečeno da je dokument potekao iz Ministarstva.

N1 pozdravlja obećanje koje je u jučerašnjoj reakciji poslalo Ministrstvo kulture i informisanja, da će sve aktivnosti u vezi sa unapređenjem medijskog zakonodavstva biti otvorene i javne.

Očekujemo i da će biti ispunjene najave da će nova Medijska strategija da bude doneta u saradnji sa reprezentativnim novinarskim i medijskim udruženjima, kao i da bez saradnje sa strukom neće biti menjan ni postojeći Zakon o javnom informisanju.

Tagovi: n1 televizija

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bravo za N1 !

Svaka čast na želji da komunicirate sa ovom vlašću i uputite je na pravi put i ako je očigledno da se ona ne može popraviti . Ona se mora menjati ! Pod hitno !

11 1

maštamireče!?

Imam razloga da verujem Ninu Brajoviću. Bilo bi za mene čista katastrofa da se desi nešto drugo sa N1. Ne zato što ste vi savršeni, nego zato što jedini imate vesti koje niko nema prikazane na tako objektivan način, goste koji govore i nešto drugo od onih papagaja na drugim programima, i dr... Nadam se da se družimo još dugo.

10 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo