Zatvori

Razvojni put Gorana Vesića

Razvojni put Gorana Vesića Izvor: N1

Jedan deo burne političke, sportske i poslovne karijere sadašnjeg gradskog menadžera Beograda Gorana Vesića, čoveka koji je važio i važi za sivu eminenciju organizacija kojima pripada, tema je ovonedeljnog tajmlajna.

Period kojim se Istinomer bavi - od 2000. do 2014. godine - u isto vreme je i najdinamičniji deo Vesićeve karijere i period njegove tranzcije od najbližeg saradnika Zorana Đinđića u prijatelja Aleksandra Vučića, kako sam tvrdi, odnosno njegovog poznanika i savetnika, kako tvrdi Vučić.

U ovom pregledu prati se razvoj Vesićeve karijere do njegovog izbora na mesto gradskog menažera 2014. godine. Vesićeve aktivnosti nakon imenovanja nisu ušle u ovaj pregled, pošto se od imenovanja do danas teško može pronaći dan bez neke od njegovih aktivnosti ili obećanja, pa praćenje tog dela njegove prošlosti prevazilazi ovaj format.

Kao i do sada Istinomer "Amnezija" bavi se aktivnostima i događajima nakon 5. oktobra 2000. godine, pa smo čitaocima dužni kratak uvod u Vesićevu karijeru pre tog datuma.

Vesić je rođen 1969. godine, odrastao je u Kraljevu, devedesetih je bio zamenik glavnog i odgovornog urednika lista "Student", a uređivao je i "Demokratiju". Tu sreće Zorana Đinđića, a u jednom od intervjua izjavio je da je Đinđić presudno uticao na njegov život.

Diplomirani je pravnik. U Demokratskoj stranci dugo je bio na visokim pozicijama – više puta je bio biran u glavni i izvršni odbor stranke. Od 1995. do 1997. godine bio je šef kabineta Zorana Đinđića. Važio je za jednog od glavnih arhitekata izbornih pobeda Zorana Đinđića na unutarstranačkim izborima 1994. i 2000. godine.

Interesantno je da se Vesić u Srbiju vratio 8. oktobra 2000. godine, jer ga je Vojni sud osudio kao dezertera na dve godine zatvora zbog toga što se za vreme bombardovanja 1999. godine sklonio u Crnu Goru zajedno sa Zoranom Đinđićem.

Vesićeva karijera predstavlja jednu od interesantnijih karijera kroz koju se može pratiti ne samo uspon jednog političara, već i veze sporta, biznisa i politike u Srbiji.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Ja

Joj, znam ovog lika!!!! Nekada davno, sednice Glavnog odbora DS su se održavale na Pedagoškoj Akademiji (Narodni front); da ste ga samo videli kako se klanja velikim ljudima koji su tu sedeli (G-din Pekic, G-dja Ognjenovic...ne mogu ni da se setim svih, ali to je bio skup, što bi rekli klinci "da se smrzneš"). On, onako mali i nikakav (izvinjavam se, lično vidjenje), prilazi svakom i klanja se, Bože me prosti kao da ce svakog u ruku da poljubi. I onda je bio, ajde da ne upotrebim neki teži izraz, ulizica a izgleda da je doktorirao na tome.... Lele...lele...lele

20 0

Močo

Koliko mi se čini, postoji njegova izjava da Vučića poznaje iz školskih dana. Pa prisetite se poštovani publikume,kako su posle 2001. g. kada je Đinđić pruzeo premijersko mesto, a Vesić postao šef kabineta, poverljive informacije naglo počele da cure, tako da su SRS i šešelj, preko vučića, u svakom trenutku mogli do mile volje da opanjkavaju aktuelnu vlast. Bio je i ostao Vučićev glavni INSAJDER.

28 0

PROKOPIJE

Znalac,za svaki slucaj da drzi goluba i vrapca u ruci,ako naleti neka orlusina pustice mu goluba a vrabca ce da sacuva u dzepu.

3 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo