Posle 20 godina ponovo 'trouglasto' pakovanje jogurta

Posle 20 godina ponovo 'trouglasto' pakovanje jogurta Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Kompanija Imlek vratila je u prodaju poznato trouglasto pakovanje jogurta "Moja kravica" više od 20 godina nakon što je prestala da ga proizvodi.

Prema rečima generalnog direktora Imlek-a Ilije Šetka trouglasto pakovanje vraćeno je u prodaju zbog želje potrošača.

Šetka je naveo da mu je rečeno kako je nemoguće napraviti takvo pakovanje, jer u svetu ne postoji mašina za takvu vrstu proizvoda.

"Inženjeri Imlek-a i Tetra Paka su ipak posle više od godinu dana pronašli rešenje da svima omiljena ambalaža ponovo bude u prodavnicama", rekao je Šetka na povratničkoj promociji novog-starog pakovanja.

On je dodao da će to trouglasto pakovanje sve one koji ga se sećaju "vratiti u dobra stara vremena".

Direktor marketinga kompanije Imlek Slobodan Srećković podsetio je da se to pakovanje jogurta proizvodilo od 1958. godine do sredine '90-tih, ali da i sada izaziva velike reakcije potrošača.

"Za stare potrošače ovo pakovanje predstavlja sećanje na detinjstvo i neka stara vremena", rekao je Srećković i dodao je da se nada da će i novim potrošačima biti "zanimljivo da ga koriste".

Tagovi: Imlek

Komentara 102

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

MIlan

Razlika je sto se nekad jogurt prodavao na litre a sad na kilograme - stari tetrapak je bio od 1/2 ili 1/4 litra a sada je 200g. Ne volim kad me varaju

3 1

darkside

Ha ha ha.... kompanija Tetrapak je godinu dana radila na tome da napravi mašinu za proizvodnju.....Tetrapaka! Ha ha ha...

16 3

ratko

Pa zaboga , morali su prvo da naprave vremeplov da bi videli kako se nemoguce pakovalo pre 30 godina . Tetrapak upravo i znaci pakovanje sa 4 strane .

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo