Zatvori

Posle 20 godina ponovo 'trouglasto' pakovanje jogurta

Posle 20 godina ponovo 'trouglasto' pakovanje jogurta Izvor: Tanjug / Sava Radovanović

Kompanija Imlek vratila je u prodaju poznato trouglasto pakovanje jogurta "Moja kravica" više od 20 godina nakon što je prestala da ga proizvodi.

Prema rečima generalnog direktora Imlek-a Ilije Šetka trouglasto pakovanje vraćeno je u prodaju zbog želje potrošača.

Šetka je naveo da mu je rečeno kako je nemoguće napraviti takvo pakovanje, jer u svetu ne postoji mašina za takvu vrstu proizvoda.

"Inženjeri Imlek-a i Tetra Paka su ipak posle više od godinu dana pronašli rešenje da svima omiljena ambalaža ponovo bude u prodavnicama", rekao je Šetka na povratničkoj promociji novog-starog pakovanja.

On je dodao da će to trouglasto pakovanje sve one koji ga se sećaju "vratiti u dobra stara vremena".

Direktor marketinga kompanije Imlek Slobodan Srećković podsetio je da se to pakovanje jogurta proizvodilo od 1958. godine do sredine '90-tih, ali da i sada izaziva velike reakcije potrošača.

"Za stare potrošače ovo pakovanje predstavlja sećanje na detinjstvo i neka stara vremena", rekao je Srećković i dodao je da se nada da će i novim potrošačima biti "zanimljivo da ga koriste".

Tagovi: Imlek

Komentara 101

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

darkside

Ha ha ha.... kompanija Tetrapak je godinu dana radila na tome da napravi mašinu za proizvodnju.....Tetrapaka! Ha ha ha...

14 3

ratko

Pa zaboga , morali su prvo da naprave vremeplov da bi videli kako se nemoguce pakovalo pre 30 godina . Tetrapak upravo i znaci pakovanje sa 4 strane .

2 0

Dragan, dizajner

Oni to rade zato sto ima prihodi od prodaje padaju i velika je konkurencije, pa time zele da smanje troskove ambalaze, jer je tetrapak jeftiniji nego cetvrtasta ambalaza. Istina je da gradjani u Srbiji nemaju novac, jedva sastavljaju kraj s krajem i prodaja jogurta kao i svih drugih proizvoda opada. Zato kompanije pokusavaju da se doviju. Moze se desiti da i mleko vrate u najlon kesu, kao nekad u socijalizmu, sto je svuda u EU zabranjeno u cilju zastite zdravlja potrosaca. Tako do dok nas vodja Vucic i njegovi u Vladi pricaju o reformama i uspesima, mi zapravo zivimo sve gore i vracamo se unazade, u bedu, siromastvo, nehigijenu.

12 10

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo