NSZ: U Srbiji registrovano 676.000 nezaposlenih

NSZ: U Srbiji registrovano 676.000 nezaposlenih Izvor: N1
(arhiva) (ilustracija)

U Srbiji je registrovano oko 676.000 nezaposlenih lica, što je za 7,96 odsto manje nego prošle godine, rekao je u Čačku predsednik Upravnog odbora Nacionalne službe za zapošljavanje Dario Mačkić.

On je izjavio novinarima da je u prvom kvartalu ove godine merama i programima NSZ obuhvaćeno oko 34.000 nezaposlenih lica, od kojih je 95 odsto iz kategorije nisko obrazovanih.

Mačkić je dodao da je u planu NSZ da ove godine oko 131.000 nezaposlenih lica u Srbiji bude uključeno u mere zapošljavanja. 

Prema njegovim rečima, ove godine 118 lokalnih samouprava u Srbiji sarađuje sa NSZ u okviru programa zapošljavanja nezaposlenih lica u tim sredinama, za šta je NSZ obezbedila 500 miliona dinara, dok lokalne samouprave izdvajaju 550 miliona dinara. 

Predsednik UO je istakao da je NSZ ove godine dobila iz republičkog budžeta 550 miliona dinara za zapošljavanje lica sa invaliditetom, dok ostale programe zapošljavanja samostalno finansira. 

U Čačku je održana 42. sednica UO Nacionalne službe za zapošljavanje, na kojoj je potpisan Sporazum o sufinansiranju programa i mera aktivne politike zapošljavanja između NSZ i Grada Čačka. 

Čačak je za te mere i programe iz gradskog budžeta ove godine izdvojio 14 miliona dinara, a NSZ učestvuje u finansiranju sa 11 miliona dinara.

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

crni domino

Kada bi objavili stvaran broj radno sposobnih gradjana Srbije, za 676.000 nezaposlenih , procenat nezaposlenosti bi bio daleko, daleko veci! Ovako, lazu nas kako hoce...

6 0

Adonis 77

"Statistika naša dika, što poželiš to naslika" (VIB)

7 0

Konzervativac

Da budem savrseno jasan: Evidentiranje nezaposlenih sluzi da bi se smaljio broj nezaposlenih. Jer oni koji evidentiraju nezaposlene vode se kao zaposleni. Ne bi bilo lose podeliti nezaposlene na dva dela, te bi nezaposleni iz prvog dela evidentirali nezaposlene iz drugog dela i obrnuto. Na taj nacin ne bi se broj nezaposlenih smanjio na 0!

12 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo