Sudija Majić: U pravosuđu će se desiti pobuna

Sudija Majić: U pravosuđu će se desiti pobuna Izvor: N1

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da "kada premijer ili neko drugi unapred kaže da je neko 'najveći kriminalac' ili 'najveći tajkun' koga smo u Srbiji imali, to je jasna poruka u kom pravcu je poželjno dalje postupanje" i da očekuje da će se protiv takvog stanja pobuniti samo pravosuđe.

"Ljudi vide gde je realno sva moć u ovom društvu, nije potrebno biti matematičar da spojite dva i dva i da razumete da postoje dva puta, jedan je šumom, drugi je drumom. Ako kreneš 'drumom' i shvatiš poruke, dočekaćeš penziju. Ako hoćeš 'šumom', zabasaj pa ćeš da vidiš šta će da bude. Jedini put koji ja vidim je da pobuna protiv ovakvog stanja nastupi iznutra, iz samog pravosuđa. Ja sam siguran da će to početi da se dešava, ti procesi moraju da krenu" rekao je Majić za NIN.

On je naveo da se "mikro koraci već dešavaju i da sve više sudija i tužilaca prepoznaje da je ovakvo stanje neizdrživo ponižavajuće". 

"Osećaju da više ne mogu sami sebe da pogledaju u ogledalu ako ne pokušaju da na mikro planu menjaju stvari. To jesu mikro pomaci, za sada nevidljivi golim okom, ali se dešavaju. Do pre izvesnih godina sam verovao da ne može baš još mnogo gore, na žalost nisam bio u pravu. Imali smo mi obrte i u mnogo težim istorijskim trenucima. U jedan od takvih obrta verujem kada je o pravosuđu reč. Definitivno", rekao je Majić.

Komentara 48

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Advokat

Najbolji komentar je onaj u kojem se kaže otprilike da ako čovek koji radi na tom mestu govori ovako onda nismo svesni stanja u pravosuđu. Potpuno je u pravu. Narod o tome nema pojma. A advokati su se zabavili o svom jadu. Elem, crno da crnje ne može biti.

13 0

crni domino

Ja verujem da Vucic nije proterao sve casne , poštene i dostojne sudije i da neće još dugo jahati naciju.

22 2

Dama pik

Proterivanjem sudija iz sudova bavila se Malovićka i demokratska stranka,a ne Vučić. Zaboravili ste skandal oko nereizabranih sudija i tužilaca? Što je Malovićka otpustila,Selaković je vratio na posao i isplatio im zaostale plate i naknadu štete od tri-četiri miliona dinara svakom. Te presude o isplati štete svojim kolegama brzinom munje donele su naše časne sudije. Presude su brzo postale pravosnažne i potvrdjene od svih viših sudskih instanci i svi su isplaćeni.Što posle na računima sudova nije bilo sredstava da se isplaćuju advokati odbrane i sudski veštaci, nije ih sekiralo.... Zašto tom istom brzinom ne završavaju i druge predmete kada gradjani podnesu tužbe, objasni mi crni domino...

7 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo