Zatvori

Bliži se istek roka za zamenu starih vozačkih dozvola

Bliži se istek roka za zamenu starih vozačkih dozvola Izvor: N1

Rok za zamenu starih, papirnih vozačkih dozvola ističe za mesec dana - 10. juna.

Ako nakon ovog roka upravljate vozilom bez nove, biometrijske dozvole, predviđene su kazne od 6.000 dinara pa čak do 30.000 dinara ako vozačku dozvolu ne zamenite ni posle šest meseci.

S druge strane, nećete biti kažnjeni ako niste zamenili vozačku dozvolu nakon isteka navedenog roka, ali u tom periodu ne smete upravljati automobilom. U svakom trenutku je možete zameniti za novu.

Nova vozačka dozvola koštaće vas oko 1.600 dinara, a za zamenu je neophodno da u policijsku stanicu, uz uplatnice, ponesete staru dozvolu i ličnu kartu.

Ukoliko je dozvola izdata na period manji od 10 godina zbog zdravstvenih razloga ili ako je vozač stariji od 65 godina, neophodno je da se priloži i lekarsko uverenje koje ne sme da bude starije od šest meseci. 

Zamena je moguća i onlajn odnosno putem e-Uprave, ali je za taj postupak potrebno da imate čipovanu ličnu kartu, kao i čitač za nju. Takođe, onlajn zahtev ne možete podneti ako posedujete stranu vozačku dozvolu i ako ste stariji od 65 godina.

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Vlada

Za njih je drzava majka, a za nas gradjane ove zemlje maceha!

3 0

Jonny

Zašto da produžavaju. Već se godinama zna dokle važe stare vozačke i šta sada glumetanje. Inače dok se oni dogovaraju o tome ko šta plaća nama ističu i moraćemo da platimo zbog tuđe greške kao i uvek.

3 2

nbg

dali zna neko hoce li produziti ovaj rok

2 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo