Bliži se istek roka za zamenu starih vozačkih dozvola

Bliži se istek roka za zamenu starih vozačkih dozvola Izvor: N1

Rok za zamenu starih, papirnih vozačkih dozvola ističe za mesec dana - 10. juna.

Ako nakon ovog roka upravljate vozilom bez nove, biometrijske dozvole, predviđene su kazne od 6.000 dinara pa čak do 30.000 dinara ako vozačku dozvolu ne zamenite ni posle šest meseci.

S druge strane, nećete biti kažnjeni ako niste zamenili vozačku dozvolu nakon isteka navedenog roka, ali u tom periodu ne smete upravljati automobilom. U svakom trenutku je možete zameniti za novu.

Nova vozačka dozvola koštaće vas oko 1.600 dinara, a za zamenu je neophodno da u policijsku stanicu, uz uplatnice, ponesete staru dozvolu i ličnu kartu.

Ukoliko je dozvola izdata na period manji od 10 godina zbog zdravstvenih razloga ili ako je vozač stariji od 65 godina, neophodno je da se priloži i lekarsko uverenje koje ne sme da bude starije od šest meseci. 

Zamena je moguća i onlajn odnosno putem e-Uprave, ali je za taj postupak potrebno da imate čipovanu ličnu kartu, kao i čitač za nju. Takođe, onlajn zahtev ne možete podneti ako posedujete stranu vozačku dozvolu i ako ste stariji od 65 godina.

Komentara 32

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milan

Nisam uspeo da opodnesem zahtev za zamenu vozacke dozvole preko portala eUprava, uporno mi javlja da unesem licnu kartu, iako je karta uneta, i sve sam ispostovao kako su napisali. Ako ja, koji sam kakav takav programer ne mogu da uspem da podnesem zahtev, mogu da zamislim kako bi prosao neko drugi...

6 2

Sale

kakav takav programer poteraj javu i proradice :)

1 0

Vlada

Za njih je drzava majka, a za nas gradjane ove zemlje maceha!

10 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo