NALED dobio novo rukovodstvo

NALED dobio novo rukovodstvo Izvor: Tanjug/ Tanja Valić

Skupština Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj izabrala je novi Upravni odbor koji će u naredne četiri godine predvoditi NALED i inicijative za unapređenje poslovnog okruženja i jačanje konkurentnosti Srbije.

U novi UO imenovano je pet predstavnika privrede – Goran Kovačević, generalni direktor kompanije Gomex, Aleksandar Ružević, generalni direktor Coca-Cola HBC, Stanka Pejanović, generalna direktorka Gorenja, Vojislav Genić, direktor za javni sektor za centralnu i istočnu Evropu SAP i Vladimir Novaković, generalni d irektor Apatinske pivare, tri predstavnika iz redova lokalnih samouprava – Vladan Vasić, gradonačelnik Pirota, Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, kao i Dragana Čukić, član UO ACES-a, kao predstavnik organizacija civilnog društva u članstvu NALED-a.

“Nema resora u Vladi Srbije koji ne sarađuje s NALED-om. Kada govorimo o Ministarstvu građevinarstva, od elektronskih građevinskih dozvola do unapređenja pozicije Srbije na Doing business listi nema posla koji ne radimo s NALED-om i za nas je to veoma važno ne samo zbog znanja i iskustva koje NALED ima već i zbog podrške jer smo tim i nastavićemo saradnju – istakla je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Na skupu su kao ključni rezultati NALED-a u poslednjih godinu dana istaknuti uspešno uvođenje elektronskih građevinskih dozvola, doprinos skoku Srbije na 47. mesto Doing business liste Svetske banke, realizacija nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ u Godini borbe protiv sive ekonomije i unapređenje poslovnog okruženja u jugoistočnoj Evropi kroz primenu programa Certifikacije opština s povoljnim poslovnim okruženjem u 70 samouprava u pet država regiona.

Tagovi: NALED

Komentara 17

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Juri

Doci ce vreme kada ce ovi iz Naleda odgovarati za ovo sto rade. Nevladina organizacija, najveca subverzivna ogranizacija u Srbiji, kojoj clanarinu placaju nase opstine i koja je dobila dva ministarska mesta, a koja u stvari zastupa strane interese. Osnovali su i preduzece kako bi zgrnuli sto vise para, sve na grbaci naroda. Oni nam pisu zakone, sve po volji multinacionalnih kompanija. Kada narod bude spoznao ko su oni, ne znam gde ce da se sklone.

29 4

Petar

A gde vam je Dinkic. Sramote jedne. Ko natera ove biznismene u NALED. ZNA SE.

13 3

Vita Godominac-pokret 6. oktobar

Vlada,Privredna komora,Naled,Agencija za razvoj i jos stotinak agencija i cemu sve to. Umesto da idemo u totalnu ekonomsku decentralizaciju-Lokalne ekonomske samouprave gde Mesne zajednice imaju svoj budzet od ekonomskih subjekata i imovine stanovnika te mesne zajednice, za rad ustanova kulture i sportskih organizacija koje deluju u toj m.z. ovako su prepustene volji politike na nivou opstina i gradova,a trebalo bi da o potrebama stanovnika jedne m.z. odlucuju transparentno sami stanovnici iste. Isto tako Opstine treba da se decentralizuju u Komune od 10000 stanovnika kao samostalni ekonomski subjekti sa svojim budzetom gde bi od zaradenih 100 dinara zadrzavali 40 za dalji razvoj. Sve dok ne pristupimo totalnoj ekonomskoj decentralizaciji i apolitizaciji ekonomije nema nam spasa a ovakve ,,paradrzavne,, institucije ce se mnoziti toboz za nase dobro a u stvari u korist samo politicke i tranzicijske ,,elite,,.

11 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo