Italijani snimaju seriju o skandalima u Vatikanu

Italijani snimaju seriju o skandalima u Vatikanu Izvor: REUTERS/Max Rossi
Arhiva

Italijanska filmska kompanija Leone Film Group, koju je osnovao Serđo Leone, snimaće TV seriju na engleskom o "Vatiliksu", nizu skandala koji su potresali Vatikan.

Ta kompanija je kupila prava za ekranizaciju dve knjige italijanskog istraživačkog novinara Đanluiđija Nucija za ta dela koja upozoravaju na raskošnost i korupciju u Vatikanu.

Radi se o knjigama "Via Crucis" koja je objavljena u decembru 2015. godine i govori o finansijskim podvalama u Vatikanu i knjizi "Njegova visost" objavljenoj u maju 2012. godine, na temelju tajnih dokumenata koje je od pape Benedita XVI. otuđio njegov šef posluge, koje govore o korupciji, ogovaranjima, osujećenim karijerama i spornim izborima u maloj državi.

"Kada sam počeo da pišem te knjige, 2008. godine, ušao sam u intrigantni svet praćenja, susreta i odnošenja dokumenata od Pape", navodi Nuci u priopćenju.

"To je igara sena i slabosti, sačinjena od seksa, afera i novca. Želim da svet zna da se konačna bitka između dobra i zla vodi u Vatikanu", dodao je taj novinar koji je precizirao da je zadovoljan što će serija biti snimljena na engleskom jer se radi o "međunarodnoj istoriji koja ne uključuje samo Vatikan već brojne zemlje sveta".

Tagovi: Vatikan , serija

Komentara 1

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Predrag

Ta serija će imati 20 sezona...

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo