Protest građana zbog tragedije u Glogovici

U Aleksincu održan je u petak protest pošto su u selu Glogovica kod Aleksinca od strujnog udara nastradali majka i sin u pokušaju da se sami, posle isključenja, povežu na banderu.

Izvor: N1

Okupljeni ispred zgrade EPS-a poručili su da bi tragedija morala da natera nadležne da reaguju na desetine socijalno ugroženih porodica koje žive bez struje i vode. Iz EPS-a pozivaju socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat sate

Sveće i cveće ispred zdrage EPS-a u Aleksincu. Sveće i cveće i ispred kuće nastradalih majke i sina u selu Glogovica. Nastradali su kada je pala žica kojom su sa bandere do kuće sproveli struju.

Podršku porodici daju meštani ovog i drugih sela. Unutra nema mesta, pa se okupljaju ispred trošne kuće sa malo nameštaja i strujom za jednu sijalicu – pozajmeljenom od komšija.

„Ovako žive ceo život, još dok sam ja bila ovde... Kad sam ja bila nismo primali ni socijalnu. Samo dečiji 5. 000 otac nigde nije radio“, kaže ćerka nastradale.

Sada radi sezonske poslove u Beogradu, ali za dug za struju, kažu, ne može da zaradi.

U ovom selu bez struje je još porodica, u susednom selu Lužane njih 30.

U ovim selima nema vodovodne mreže, tako da kad nemaju struju, nema ni vode. U Glogovici kažu – dug je spisak onoga što ova porodica nije imala.

Struja bar za jednu sijalicu, za sve koji su u istom problemu, apeluju meštani i najavluju proteste ispred zgrade EPS-a u Aleksincu.

Tagovi: Aleksinac , eps

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ardeljan Dorel

Posto vidim da je jug Srbije,glasao za AV,i treba,ceo zivot,da ostane nerazvijen. Mozda je spas,da postanu deo VELIKE ALBANIJE?

31 4

milos p

Grcic direktor EPS onaj fini gospodin iz sns sigurno ne žali za ovim besnim i neposlušnim gradjanina koji su iz obesti hteli da potkradaju njegovo pošteno preduzeće koje nama uvaljuje "najjeftiniju struju" u evropi . voleo bi da i njihova deca žive u ovakvim uslovima to da im bude kazna alavcima alavim

32 0

džordž

Ko dotičnog gospodina zna, ni pakao mu neće teško pasti!!! Od pečenjare do drmatora, to samo kod nas može. Dno dna!!!

25 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo