Zatvori

Opozicija se žali na zabranu, Gojković odgovara: U utorak

Opozicija tvrdi da je predsednica Maja Gojković poslanicima zabranila da u zgradu uvode goste. Iz vladajuće koalicije odgovaraju da opozicija izmišlja i želi da podigne napetosti.

Izvor: N1

Iako su studenti saopštenjem odbili poziv Živkovića da budu njegovi gosti u skupštini, lider Nove stranke kaže da se 30 njih ipak javilo sa željom da dođu. Opozicija međutim navodi da je predsednica parlamenta u mejlu obezbeđenju zabranila uvođenje gostiju u zgradu.

„Pozivam rukovodstvo skupštine da se mane zatvorskih manira. Ovo nije nikakav kazamat, ovo je Narodna skupština RS i ovde građani po proceduri koja je utvrđena mogu i treba da ulaze uvek kada osete potrebu da se obrate nekome od nas“, kaže Zoran Živković.

„Da li je ovo dom svih narodnih poslanika ili je ovo kuća Maje Gojković? Ja koliko znam ovo nije njena privatna kuća ona može u svojoj privatnoj kući da ograničava posete, ali u Domu Narodne skupštine ona nema pravo da ograničava posete onoga ko jue došao u naš poslanički klub“, kaže Boško Obradović iz Dveri.

Poslanici opozicije pokušali su na sednici da dobiju obrazloženje od predsednice parlamenta.

„Ono što me dodatno brine jeste vaš postupak predsednice Narodne skupštine a to je da danas koliko sam ja informisana, što je takođe jedna vrsta fašizacije“, kazala je Marinka Tepić.

„Hvala vam... ne, ne možete nastaviti zaista. Pod puno odgovornošću ne dozvoljavam da nastavite. Smenite me, spalite me, nabijte me na kolac, to ste predlagali svi zajedno preko društvenih mreža, ali dozvoliti da se govori o fašizmu u parlamentu RS ne dozvoljavam. Evo ubijte me, nije problem“, odgovorila je Maja Gojković.

„Na osnovu čega, odnosno da li se i zbog čega sprovode posebne mere bezbednosti u parlamentu RS kao što to kaže odluka o unutrašnjem redu, jer su to uslovi kada se zabranjuje ulazak građana Republike Srbije u parlament“, pitao je Marko Đurišić, SDS.

„Poslaniče, vi ne govorite o povredi poslovnika... ako imate neko pitanje za mene molim vas u utorak ujutru ću biti tu i postavićete mi pitanje“, odgovorila je Gojković.

„Ne vidim razlog zbog kojeg ste ga prekinuli, kada je u skladu sa poslovnikom reagovao na temu zašto je zabranjeno građanima da uđu u Narodnu skupštinu Republike Srbije“, kazao je Balša Božović, DS.

„Građani u ovu skupštinu mogu da uđu pod uslovom da se prijave da žele da žele da prisustvuju radu parlamenta“, odgovorila je predsednica skupštine.

I dok će opozicija za odgovor Gojkovićeve morati da čeka utorak, u vladajućoj koaliciji tvrde da je procedura za ulazak gostiju u parlament i dalje ista.

„Opozicija izmišlja, odmah da vam kažem. Oni lažu zato što žele da pokušaju da podignu tenziju upšravo zato što danas neko dolazi na stepenište parlamenta i na taj način pokušava da izrazi nezadovoljstvo to je nečuveno“, kazao je poslanik SNS-a Vladimir Đukanović.

Na dnevnom redu sednice inače su dva predloga zakona - o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i o transfuzionoj medicini.

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

RMN

E, kad "moler" Đukanović optuži nekoga, da laže!!!

3 0

Aleksandar Janković

Ja po logici. Ukoliko je Boško Obradović u pravu kada kaže da Maja Gojković može u svojoj privatnoj kući da ograničava posete, onda je valjda ispravno i to da Obradović može u svoju kuću da dovodi goste.

29 8

Marko

Ako građani isprd skupštine žele da se informišu pa Marinika izađi napolje pa im održi konferenciju za štampu i informiši ih.

49 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo