Folksvagen u SAD plaća četiri milijarde dolara kazni

Folksvagen u SAD plaća četiri milijarde dolara kazni Izvor: Reuters/Anindito Mukherjee

Federalni sudija je u petak potvrdio presudu iz januara po kojoj Folksvagen mora da plati kaznu zbog distribucije u SAD dizel vozila koja zagađuju vazduh.

Originalni dogovor između VW i vlade je podrazumevao da Folksvagen mora da isplati ukupno 4,3 milijarde dolara kazni.

Po sporazumu je takođe predviđeno da će biti imenovano nezavisno posmatračko telo čiji je zadatak da se pobrine da će sve biti izvršeno po zakonu, prenosi portal autonews.com.

Sudija je, potvrđujući presudu, rekao da je skandal oko emisije izduvnih gasova "namerna i velika prevara koju je pokrenuo menadžment Folksvagena" i dodao da se nada da će nemačka vlada sarađivati u daljoj istrazi.

Tagovi: folksvagen , SAD

Komentara 9

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Stefan

Navodno, kaznu nece placati evropskim zemljama.

1 0

Steva

Prva stvar je sto ova stvar uopste ne pogadja vw, i to govori podatak da su povecali premije radnicima u 2016 godini. A druga stvar je ta sto je ovo namesena stvar, jer je u 2016 godini vw presao toyotu u broju prodatih automobila i postao prvi proizvodjac u svetu.

2 7

Hehe

Ajde pali, vec se pisalo mnogo o tome, priznali su krivicu, ne treba im jos jedan drveni advokat. Njihov cilj je proci sa sto manjom kaznom i sa sto manjim troskovima oko cele price, a marketing koji ide uz to je gratis. To je samo kazna, pakao ih tek ceka od pojedinacnih slucajeva tuzakanja, a i poverenje investitora se smanjilo, pa nece moci da investiraju u marketing kao do sad, pardon u razvoj. Koga briga, ionako 90% investicija im zavrsi u marketingu.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo