Na mitingu u Kovinu ministru energetike isključili struju

U Kovinu glavni rivali su naprednjaci i socijalisti, koji su u koaliciji s još pet stranaka, između ostalog i sa strankom Aleksandra Vulina. Osim uobičajenog rata plakatima, pred lokalne izbore u nedelju u tom južnobanatskom mestu politička snaga odmerava se i u amperima.

Izvor: N1

Procvetao Kovin, ali ne zbog proleća već zbog izbora, uoči kojih su u centru tog vojvođanskog mesta nikle cvetne aleje. Drvored Vučića s desne strane, isti takav i s leve, a bira se predsednik opštine: Dobar trik vladajuće stranke, priznaju socijalisti.

Na pitanje zašto i oni nisu stavili Ivicu Dačića, Zoran Nikolić, kandidat za predsednika opštine Kovin, SPS kaže: „Zato što smatramo da su lokalni izbori lokalna stvar“.

Za ljubav je, kažu u SPS-u, potrebno dvoje. To dvoje funkcionišu na republičkom nivou, na lokalu ljubavi nema: „Cepaju se naši baneri, prelepljuju plakati, ali to je nekako počelo da se smatra i legitimnim načinom borbe“, kaže Nikolić.

No, borba za vlast ponekad pređe meru.

U Kovinu inače nema restrikcija struje, osim onih predizbornih. Tako je pre nekoliko dana, uoči mitinga socijalista, iznenada je isključena struja, paradoksalno, na skupu na kom je govorio ministar energetike Aleksandar Antić.

„Ministar energetike je pokušao da na jedan konstruktivan način doprinese da do struje dođe i do struje je došlo...“, objašnjava Nikolić.

N1: A kako se to doprinosi na konstruktivan način?

Nikolić: Tako što se prozovu i pozovu nadležni koji puštaju struju.

U takvim uslovima, tvrde i u odboru DS-a u Kovinu, čak ni kampanja nije moguća:

„Naša kamapnja se svela na jedan letak, na prednjoj strani je naš nosilac liste dr Vladan Tasić, na drugoj strani naši kandidati i obraćamo se ljudima za koje znamo da bi se sigurno opredelili za nas“, kaže Srđan Vukša, Demokratska stranka.

Ili "u se i u svoje kljuse". Zavladao je strah među ljudima, kaže nam glavni i odgovorni urednik lokalnog lista "Moj Kovin":

„Kažu "ej nema problema, al' nemoj da mi staviš ime, reći ću ti, hoću da učestvujem u anketi, ali ako može da sam M.S. pa mi okreni inicijale'", navodi Svetozar Polić.

N1: Koliki je taj strah?

Polić: Veliki i on nije bezrazložan. Kažu oni kojima je prećeno da su te pretnje prilično ozbiljne, i da se ne tiču samo gubitka posla.

Od pre četiri godine otkad Kovinom samostalno vlada Srpska napredna stranka smenilo se šest garnitura vlasti što, kaže sagovornikk N1, govori o tome da su i međusobno posvađani i to oko "plena". Prva žena naprednjaka u Kovinu, javnosti poznata po tome što je svečano otvorila školsku ogradu, kratko je poručila "Nema izjava za N1".

Osim u Kovinu, na birališta izlaze građani Zaječara, Vrbasa, Odžaka, i Kosjerića. Oni će birati svoje predstavnike u lokalnim parlamentima.

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Žika Perić

Tolika buke oko ničega. Mislim da svi dobro znate kakav vam je komšiluk. I svi dobro znate koje šta radio 27 godina. Što niste nešto menjali nego ste bili ravnodušni prema svim dešavanjima. A sad od jednom problem.

0 1

RMN

Tešimo se, biće još gore!

10 1

Penzos

Na svakoj banderi,na svakom drvetu -Vučić ! Pokrstili silom ceo grad u SNS ! Ljudi se plaše ! Nevidjeno !

22 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo