Bron: Ne bih mogao da radim sa Eklstonom

Bron: Ne bih mogao da radim sa Eklstonom Izvor: Mark Thompson/Getty Images Sport

Generalni direktor Formule 1 Ros Bron rekao je da nove vlasnike šampionata nije uslovio da će preuzeti tu funkciju ako Berni Eklston ode.

Bron je početkom godine postao jedan od čelnika Formule 1, kada je Liberti medija kompletirala preuzimanje šampionata. Uz njega, za vođenje sporta zaduženi su i Čejs Keri i Šon Bračes.

U sklopu restrukturiranja, Eklston je napustio čelo Formule 1 posle četiri decenije i imenovan je za počasnog predsednika, ali nema praktično nikakva ovlašćenja.

 Bron, nekadašnji šef ekipe Mercedesa, počeo je da radi za Liberti kao konsultant, pre nego što mu je ponuđena stalna uloga.

Eklston je nedavno istakao da je Bron rekao da ne bi prihvatio posao da je on ostao, ali je 62-godišnji Britanac u intervjuu za „F1 rejsing“ to negirao.

To nije istina. Ne bih mogao da radim sa Bernijem, ali nikad nisam dao takav uslov“, naglasio je Bron.

Bron je istakao da Eklston i on imaju potpuno drugačije stavove o tome kako Formula 1 treba da krene napred, što bi im otežalo potencijalnu saradnju.

Bilo bi zabavno da radim sa Bernijem. Ne bi bilo nemoguće, ali je Berni radio na svoj način dugo i veoma efektno. Ali, nikad nisam video Bernija sa nekim ozbiljnim partnerima, posebno što se tiče vođenja posla. Imao je ljude koji su mu pomagali u određenim aspektima posla, ali nisam siguran da bi se moja filozofija podudarala sa Bernijevom. Berni voli reaktivni pristup, a moj je potpuno suprotan, pošto sam isplanirao dugoročan pristup. Mislim da je poznato da je Berni jednom prilikom rekao: ‚Nemojte da planirate dugoročno jer ne znate šta će vas dočekati kada stignete dotle‘“, istakao je Bron.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se Velikom nagradom Rusije 30. aprila.

Komentara 2

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Makarije

Ko bi radio s Bernijem? Ima 100 godina, ne zna dal je pošo ili došo. Svaka čast za ono kad je bio mlađi, ali brate ...

2 0

Kelt

Ovaj ne bi mogao ni sa kim da radi

2 6

* Sva polja su obavezna