EPS moli ugrožene da se prijave za besplatne kilovate

EPS moli ugrožene da se prijave za besplatne kilovate Izvor: N1

Elektroprivreda Srbije (EPS) ponovo je pozvala socijalno ugrožene građane da se prijave za besplatne kilovat-sate i upozorila da je opasno neovlašćeno priljučenje na električnu mrežu.

U sapštenju EPS-a je navedeno da zaposleni u tom javnom preduzeću saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara.

"Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije", navodi se u saopštenju EPS-a i dodaje da svi socijalno ugroženi građani mogu da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu vladine Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

Potrebno je da se ti građani prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi, a EPS nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno.

Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071 dinar ili popust u visini računa.

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

milos p

svi smo mi ugrozeni cim živimo u vucicevom srbistanu a vi bolje da smanjite vas lopovluk pa sve biti ok

9 0

Visoki (harac) napon

Koje namete je uveo EPS,neka objasne ove stavke ;1.obracunska snaga 2.Trosak garantovanog snabdevaca'3.naknada za povlascene proizvodjace elektricne energije,4. Iznos akcize, 5.iznos PDVa 6.taksa za rts

8 0

MILOŠ

LAKŠE JE DA PREBROJITE NE UGROŽENE OSTALO JE SIROTINJA KOJOJ STE OTELI POSTROJENJA I MREŽU

8 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo