Utrostručen promet na niškom aerodromu

Utrostručen promet na niškom aerodromu Izvor: N1
(arhiva)

Direktor Javnog preduzeća "Aerodrom" Niš Vladica Đurđanović izjavio je danas da je od početka godine iz niške vazdušne luke prevezeno 85.000 putnika, a da se očekuje da će do kraja godine biti prevezeno više od 300.000.

Đurđanović je rekao da je aerodrom u Nišu prošle godine imao rekordnih 125.000 putnika.

"Treću godinu zaredom aerodrom i u putničkom i u teretnom saobraćaju ima rast od preko 300 odsto", kazao je Đurđanović novinarima nakon sednice Gradskog veća.

On je rekao da je od početka godine s niškog aerodroma prevezeno više od 1.300 tona robe i dodao da su realna očekivanja da će biti prebačen ovogodišnji plan od 2.500 tona.

Đurđanović je rekao da je u toku sanacija krova aerodromske zgrade i najavio postavljanje nove ograde oko aerodroma.

"Reč je o investiciji vrednoj 40 miliona dinara koju ćemo realizovati uz pomoć grada. Zbog te investicije Veće je danas usvojilo izmene programa poslovanja JP "Aerodrom" Niš", rekao je Đurđanović.

Prema njegovim rečima, ograda oko aerodroma "Konstant Veliki" izgrađena je 1986. godine i ne zadovoljava međunarodne standarde u vazdušnom saobraćaju.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Putnik

Sve čestitke za napredak. Gde možemo da vidimo bilanse istog?

4 3

Jedan Od

uskoro krece i Swiss sa redovnim letovima za Cirih!

5 1

Castles

Super je ovaj aerodrom. Rado iz Beograda minibusom skoknem do Niša i za smešan novac idem po Evropi. Malo da se dovede u red estetski i kao bombona. I da u onom mini frišopu ono retro "mirisi" zamene sa "parfemi" :) Samo napred!

58 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo