Tužilaštvo nema ništa novo da saopšti o Savamali

Tužilaštvo nema ništa novo da saopšti o Savamali Izvor: N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da i dalje traje predistražni postupak u slučaju beogradske četvrti Savamala, gde su nepoznate osobe pre godinu dana srušile objekte u Hercegovačkoj ulici.

"Postupak je u toku", rečeno je agenciji Beta u Tužilaštvu.

U noći između 24. i 25. aprila 2016. godine osobe maskirane fantomkama bagerima su porušile objekte u Hercegovačkoj ulici, odmah pored gradilišta budućeg naselja "Beograd na vodi". Građani su te noći pozivali policiju i prijavljivali da ih te osobe maltretiraju, vezuju, ispituju i oduzimaju lične stvari, ali policija nije reagovala, već ih je upućivala na Komunalnu policiju.

Iz izveštaja tadašnjeg zaštitnika građana Saše Jankovića o kontroli rada policije te noći vidi se da je iz vrha policije službenicima naređeno da tako postupe, a načelnik Komunalne policije Nikola Ristić je u razgovoru s ombudsmanom tvrdio da građani nisu pozivali Komunalnu policiju, iako se pokazalo suprotno.

Janković je utvrdio da su organi i službe grada Beograda načinili propuste u pogledu zakonitosti preduzetih mera posle rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je oko mesec dana posle incidenta kao krivce označio "vrh gradske vlasti", ali sve vreme insistira na tome da su porušeni objekti bili nelegalni.

Zbog događaja u Savamali, u proteklih godinu dana Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" organizovala je proteste i tražila razrešenje ljudi u vrhu policije, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i vrha gradske vlasti u Beogradu.

Inicijativa će u utorak, 25. aprila u Hercegovačkoj ulici, povodom godinu dana rušenja u Savamali, organizovati protest pod nazivom "Tragovima fantoma".

Komentara 13

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

radnici AMSS u protestu

I Tužilaštvo za organizovani kriminal, i dalje ne saopštava ništa novo u vezi osnovane krivične prijave iz aprila 2014.god. u vezi ogromnog višegodišnjeg kriminala u AMSS!

2 0

Kriminal

Raspisati konkurs za nove sudije i tuzilastvo , pa polako do 2050. .

63 139

BGD 011

A kako bi i smelo da saopsti!? Znaju svi u Tuzilastvu da ako saopste istinu o Savamali, mogu da se pakuju i napuste radna mesta ili ce biti razvlaceni i blaceni, napadani i na kraju otpusteni kaonepodobni...A EU cuti i pravi se nevesta. Interesuje me na koji smo nacin otvorili poglavlja 23 i 24!?

131 251

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo