Doviciozo: Moramo da promenimo sistem

Doviciozo: Moramo da promenimo sistem Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Italijanski motociklista Andrea Doviciozo jedan je od vozača koji traže važne promene formata trkačkih vikenda u Moto GP šampionatu.

Deset od 12 mesta u drugom delu kvalifikacija određuje se na osnovu kombinovanih vremena sa prva tri slobodna treninga, pa se ostali bore u prvom delu za preostale dve pozicije.

Vozač LCR Honde Kal Kračlou je prvi skrenuo pažnju krajem prošle godine, posebno zbog traćenja vremena, ali do nikakvih promena nije došlo.

Loše vreme na prve dve trke ove sezone, u Kataru i Argentini, ponovo je vratilo u centar pažnje taj problem. Doviciozo je pred ovonedeljnu Veliku nagradu Amerika istakao da je on zatražio da se za određivanje ko će proći u drugi deo kvalifikacija računa samo subotnji treći trening.

Jedan sam od vozača koji veruje da moramo da promenimo sistem. Tražio sam više puta to od prošle godine, ali do sada to nije razmatrano. U Argentini sam ponovo poveo to pitanje i ovoga puta sam dobio dovoljnu podršku svih vozača. Radimo na tome, ali nije lako uspeti u tome, a isto tako ni ne znam kada ćemo moći to da uradimo. Moje mišljenje je da je važno da se desi“, rekao je Doviciozo, a prenosi Autosport.

Vozač Dukatija priznao je da bi svaka promena mogla da dođe sa posledicama.

Ako promenimo pravilo, treninzi petkom postaju dosadni i bezvredni. Ali, dok je sadašnji sistem na snazi, nemate mnogo vremena da radite, pošto pre kraja svakog treninga morate da postavite vreme i budete među prvom desetoricom da biste prošli u drugi deo kvalifikacija. To znači da morate da iskoristite više pneumatika i da radite znajući da morate da postavite vreme pre nego što se trening završi. Na svakom treningu imate tri izlaska na stazu, a ako je jedan od njih onaj kada postavljate dobro vreme, imate samo dva da radite na motoru i ne možete da istestirate sve vrste pneumatika“, naglasio je Italijan.

Akcija na stazi u Ostinu za vozače kraljevske klase počinje u petak u 16.55, a treninge, kvalifikacije i trke u sve tri kategorije možete da pratite u direktnim prenosima na kanalima Sport kluba.

Komentara 4

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Trabant

Momci, ne znam šta je to što vam smeta u prenosu na SK, ali ta "dva adolescenta" koje kritikujete su ekstremno dobro potkovani, umeju da budu dovoljno zabavni i da "oboje" svaki prenos zanimljivim informacijama i ličnim doživljajima. Priznajem da ja lično uživam u njihovim komentarima. Jedini kvalitetniji komentar (i to ponekad, ne uvek) može da se čuje u britanskom prenosu na BT, a i za smenu tamošnjih komentatora pisane su peticije, tako da...svako ima pravo na subjektivno mišljenje :) Uživajte, ljudi u onome što trenutno gledamo, mislim da ovakav šampionat nećemo imati prilike da vidimo ponovo, sezona je tek počela, a zakuvalo se svuda.

1 0

Sasa

Pa dobro bre ljudi, kad je trka? Toliko vesti i svacega a nigde sustina: trka je u nedelju u...???

1 1

Maree

Znaci opet će gledati na nekom drugom kanalu jer onaj kafanski prenos jednostavno ne mogu slušati. Ali to se dobija kad se zapošljava preko stranke, veza ljude sa megadance i sl, ništa drugo se ne može ni očekivati.

6 1

* Sva polja su obavezna