Maja Gojković: Gosti mogu u Skupšinu, ali uz zahtev

Maja Gojković: Gosti mogu u Skupšinu, ali uz zahtev Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Poslanici Zoran Živković i i Boško Obradović rekli su da je poslanicima zabranjeno uvođenje gostiju u Skupštinu Srbije. Živković ocenjuje da je razlog za to njegov poziv studentima koji protestuju da dođu u parlament. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da je ulaz posetiocima dozvljen, ali uz zahtev, kao i do sada.

Živković je novinarima u Skupštini rekao da zabrana važi od jutros i da to znači da nijedan narodni poslanik ne može da dovede nikoga dok se ta odluka ne ukine. Prema njegovim rečima, pojačano je i prisustvo policije u okolini Doma Narodne skupštine.

On je, govoreći o pozivu studentima da dođu da sa balkona skupštinske sale posmatraju rad parlamenta, kazao da je ipak određen broj njih prihvatio taj poziv.

"Moj poziv učesnicima protesta da dođu i učestvuju u radu parlamenta sa balkona je neko odbio, ja ne znam ko, pošto tu nema organizatora, ali veći broj učesnika je prihvatio da dođe, da prate rad parlamenta i da se sretnu sa nama", rekao je lider Nove stranke.

Izvor: N1

Obradović: Ulaz zabranjen na usmeni nalog Maje Gojković

I šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović rekao je da je gostima zabranjeno da uđu u Skupštini Srbije bez odobrenja Maje Gojković.

Obradović je u Skupštini Srbije rekao da još nisu dobili zvanično obrazloženje te odluke i pitao da li je ovo "Dom narodne skupštine i svih narodnih poslanika ili kuća Maje Gojković".

"Juče i danas na usmeni lični naredbodavni čin Maje Gojković je zabranjen ulaz u Skupštinu svima koji valjda ne smeju da uđu dok im ona ne odobri. Na taj način i naši stručni saradnici i građani koje treba da primamo u Domu Narodne skupštine su onemogućeni da nas posete i pomognu u radu", rekao je Obradović.

Gojković: Ulazak u parlament uz zahtev

"Nikome nije zabranjen ulaz, građani mogu da uđu, samo je potrebno da podnesu zahtev kao i do sada", rekla je Maja Gojković pre početka rasprave u Skupštini Srbije.

Ona je rekla poslanicima da ne treba od svake sednice da prave šou, već da treba da rade ono za šta su ih građani izabrali.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nikola

Gde i kome se podnosi zahtev za ulazak u Skupstinu i prisustvovanju sednici ?

1 0

Lidija

Ja bila u Londonu kao turista pre desetak godina. Ušla u Parlament bez ikakvih problema. Turiste puste na balkon, odakle mogu da slušaju raspravu. Niko me nije pitao ni šta hoću, ni odakle sam. Malo sam samo čekala u redu na ulazak, jer nas je bilo dvadesetak zainteresovanih.

1 0

Zoran

Da li je skupstina otvorena iskljucivo za demonstrante ili mozemo i mi obicni gradjani da prisustvujemo sednicama parlamenta.?

0 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo