Skat: Zabrinjavaju izjave o ujedinjenju i promeni granica

Skat: Zabrinjavaju izjave o ujedinjenju i promeni granica Izvor: N1

Sjedinjene Američke Države vide kao problem neke ne do kraja pažljive izjave date proteklih dana o ujedinjenju i menjanju granica na Zapadnom Balkanu, rekao je za Fonet američki ambasador u Srbiji Kajl Skat.

Osvrćući se na te izjave, Skat je ukazao da su one stvar za zabrinutost, jer ne doprinose stabilnosti regiona i ne podržavaju evropski put svih zemalja Zapadnog Balkana.

"Veoma cenimo izjavu premijera Aleksandra Vučića od četvrtka", naglasio je Skat, koji smatra da izjave pojedinih političara i sa jedne i sa druge strane čine da se samo doliva ulje na vatru.

On je naglasio da SAD podržavaju suverenitet svih država Zapadnog Balkana i veruju da je za njih pravi put članstvo u Evropskoj uniji (EU).

Izvor: FoNet

Reagovao je i američki ambasador na Kosovu Greg Delavi koji je poručio da su SAD protiv neopreznih priča o ujedinjenju Kosova i Albanije.

"Američka vlada podržava suverenitet i Kosova i Albanije. Mi smo protiv neopreznih razgovora o ujedinjenju i preteranih reakcija na takve izjave koje podrivaju regionalnu stabilnost", kazao je Delavi za Radio slobodna Evropa.

Portparolka visoke predstavnice EU za spoljnu politiku Maja Kocijančić prethono je izjavila da Zapadni Balkan ima jasnu evropsku perspektivu i na tome se radi sa svim partnerima u regionu, na osnovu principa pomirenja i regionalne saradnje

Tagovi: Kajl Skat , Albanija , Kosovo

Komentara 11

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Ne talasaj

da vam ne presuši slavina od gudre sa Kosova.

0 0

ma daj,

šta je tu zabrinjavajuće?! Mazite ih i pazite još malo, kao Slobu, a onda na nedužne albance, koji ne podržavaju svoje političare, kao što ste nama uradili, sručite gomilu bombi i porušite im bolnice, škole, mostove, milosrdno, onako kako samo vi znate, jer je poenta da sačuvate radna mesta u vašoj vojnoj indistriji, a ne da bilo gde uradite bilo šta dobro.

4 0

bili

Peće ono staro "Svi su krivi!"

4 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo