Aerodromska policija propustila pištolj u ručnom prtljagu

Aerodromska policija propustila pištolj u ručnom prtljagu Izvor: REUTERS/Ilustracija

Američka policajka van dužnosti odletela je sa međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu za Tajvan sa pištoljem u svom ručnom prtljagu. Policajka je zaboravila da ga izvadi pre puta, a aerodromska policija nije ga registrovala na skeneru.

Oružje nije detektovano tokom pregleda na aerodromu u Los Anđelesu, a policajka Noel Grant shvatila je da sa sobom nosi pištolj tek kada je trebalo da presedne na drugi avion u Taipehu. O oružju je obavestila lokalne vlasti, zbog čega joj je bio zabranjen odlazak iz Tajvana dok se situacija ne razreši.

Američki federalni zvaničnici priznali su da je došlo do propusta prilikom sprovođenja bezbednosnih procedura u Los Anđelesu.

Noel Grant (42) sa sobom je na Tajvan ponela lični, a ne službeni pištolj. Na Tajvanu je trebalo da presedne kako bi nastavila put ka Tajlandu gde je planirala porodični odmor, ali je u torbi pronašla pištolj sa šest metaka.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mile

Ne znam da li je po pravilu ili ne, ali ja sam dva puta doziveo da se u Istanbulu ukrcam na let bez prethodne provere i oba puta je bilo na onim prizemnim izlazima odakle se odvozi autobusom do aviona.

7 0

kataklinger

nesto slicno mi se desilo na Sabihi, kada je zbog guzve carinik otvorio prolaz za diplomate i nas 20-30 propustio samo ovlas pregledajuci pasos, a na tom aerodromu svaki drugi putnik izgleda kao terorista sa poternice. sve neki turci, arapi, azeri, uzbeci, tadzici i ostali kosooki muslimani.

6 5

Mjak

Jednom sam letela sa Abu Dabi i cekam finalne provere pasosa i prtljaga. Krenem da skidam kais i sat, kaze lik: "Ma jok, nemoj to molim te, nema veze ako pisti"

9 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo