Smena Maje Gojković ni danas nije da dnevnom redu

Smena Maje Gojković ni danas nije da dnevnom redu Izvor: FoNet/Zoran Mrđa

Skupština Srbije nije prihvatila da u dnevni red uvrsti zahtev Demokratske stranke da se Maja Gojković smeni sa funkcije predsednice parlamenta.

Zahtev DS-a da se po hitnom postupku razmatra njeno razrešenje potpisala su 32 poslanika opozicije, ali zahetv nije uvršten u dnevni red jer je za to glasalo samo 13 poslanika.

Maja Gojković je ranije najavila da će o tom zahtevu kao i zahtevu pokreta Dosta je bilo, koji takođe traži njeno razrešenje biti održana posebna sednica parlamenta posle 29. aprila.

DS i DJB zahtev za smenu Maje Gojković traže jer smatraju da ona degradira najviše zakonodavno telo, krši Ustav i Poslovnik o radu parlamenta.

Poslanici su pre početka nove završili prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, usvajanjem više međunarodnih sporazuma, konstatovanjem ostavke zaštitnika građana Saše Jankovića i razrešenjem nekoliko poslanika iz skupštinskih odbora.

U Skupštini Srbije još je u toku utvrđivanje dnevnog reda nove sednice koje je počelo u 10.00.

Komentara 19

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Lazar

Od 250 poslanika 13 je glasalo što je dovoljan razlog da se ne nađe na dnevnom redu smena Maje Gojković!

107 6

Južni

Skupština nema ugleda. Degradirana je. Isprazna je, nevažna i nebitna, i formalizovana do te mere da više nije važno ko je njen predsednik. Običan je privezak, bedž ili broš diktatorskog režima. Često i dvorana za izvođenje komedija i monodrama Aleksandra Vučića. Opozicioni poslanici (dokle god je u takvom stanju) ne bi trebali biti u njoj. Predlog za smenu predsednika je farsa.

10 112

Mija

Maja obavlja svoj posao profesionalno i korektno, nema ni raz.loga za njenu smenu.

123 28

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo