Stranke koriste poslednje sate da ubede birače u Zaječaru

Dan pred izbornu tišinu stranke u Zaječaru koriste za završnicu kampanje. Uprkos najavama da će opozicija bojkotovati izbore, građani će, kako sada stoje stvari, ipak moći da biraju između devet partija i grupa građana. Danas su stranački aktivisti štandovima okupirali gradski trg.

Izvor: N1info

Građani Zaječara nose balone sa različitim brojevima. Sa brojnih štandova političkih partija ponuđeno uzmu, ali kažu da to ne znači da će baš njima dati glas.

"Sad smo na centru uzeli balon. Broj četiri stvarno ne znam ko je. Ja sam uzela, na kažu mi ko je.”

Na centru jedan pored drugog štandovi različitih opcij. Gradski trg kao politički poligon.

Stranke koriste poslednje sate da ubede birače. Predizborna tišina počinje u ponoć, a građani Zaječari kažu da je jedva čekaju.

Intenzivna kampanja je u završnici, tako da ponudom na štandovima pokušavaju da pridobiju još neki glas.

“Delimo flajere, hemijske, upaljače. Građani reaguju dosta doboro, zadovoljni su, uz Vučića su. On (Vučić) zastupa i on je ispred dr Ivana Čikarića”, kaže Ivan Pantić, aktivista SNS-a.

Aleksandar Vučić na svim bilbordima i promo materijalu za lokalne izbore, ali u kampanji u Zaječar nije došao. Brojni drugi funkcioneri jesu.

Stranke koji ne učestvuju u vlasti kažu da su im štandovi jedini način da dođu do birača.

“Atmosfera je odlična da vam kažem. Ljudi, kad god smo na štandu oni su non stop tu. Znači prepuno je”, kaže Dragoslav Đorđević iz Pokreta za Krajinu Boško Ničić.

“Prilično dobro reaguju, dobra je atmosfera, rado uzimaju naš materijal i rado prate našu kampanju”, navodi Anđela Risantijević iz pokreta Dosta je bilo.

Na štandovima zadovoljni, a birači govore drugačije.

“Sve, ali pare nismo dobili.”

“Malo kasnije neće biti kuče ovde, a kamoli pred izbore nešto. Nema ništa. Mir! Nezainteresovani ljudi. Oni (na štandovima) mogu tu i da spavaju, ali gledaj – nema ljudi.”

Kad štandove sklone, kad se predstavnici stranaka raziđu, na trgu ostaju lokalni umetnici. Na pitanje postoji li neka izborna pesma, ulični muzičar odgovara: “Ima! Iz filma Treći čovek. Zato što nam treba neko treći ko misli na građane”.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Državni udarnik

Zaječarci, samo se setite svojih ČESAMA! Setite se kako ste demontirali ceo sistem zloupotrebe i prisvajanja javnog dobra. Za vas takve je zaokruživanje broja na listiću samo jedan mali potez! Budite mudri.

487 985

Pro-vincijalac

Ti isti Česmari prodali su veru za večeru odlaskom na listu AV za lokalne izbore...tako da ne vredi vam pozivanje na mudrost, znaju zajecarci šta smrdi, a šta miriše...

482 1004

IMA

Da li su ti lako potkupljivi ljudi svesni da sa Vucicem se njihova agonija nastavlja.

501 1002

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo