Politička karijera Branka Ružića

Politička karijera Branka Ružića Izvor: N1

Izuzetno dinamičnu političku karijeru funkcionera Socijalističke partije Srbije Branka Ružića pratimo od 2001. godine, kada se neposredno nakon petooktobarskih promena priključio socijalistima i ubrzo postao predsednik podmlatka ove političke organizacije.

Na koji način je Ružić plovio često uzburkanim političkom vodama Srbije, na koga se oslanjao i kako je uvek uspevao da izabere pobedničku stranu i postane jedan od nezaobilaznih činilaca naše političke stvarnosti predstavljeno je kroz Ružićeve izjave, intervjue i javne nastupe.

Od odbrane Miloševića i napada na Haški tribunal, do podrške Paradi ponosa i održavanja stanja latentnog sukoba sa Aleksandrom Vučićem i njegovom Srpskom naprednom strankom, posebno sa Zoranom Mihajlović i Aleksandrom Vulinom, čini se da je Ružić imao uspešnu taktiku kako da politički kapitalizuje sposobnost česte reviziije stavova.

U ovom pregledu uspona Branka Ružića posebno se ističe epizoda o vojnom roku, koja dosta slikovito opisuje kakve sve privilegije sebi mogu da obezbede pripadnici naše političke elite.

Više o projektu Istinomer Amnezije možete pročitati ovde.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Aleksandar

Tragedija Srbije nije u gospodinu Ružiću i njegovom shvatanju politike, već u tome što je politika trećerazredna stvar i praksa kojom se postaje član političke, pa time i ekonomske elite. Primarno, kao glavni mehanizam posedovanja moći je crveno-ružičasto ideološko blato i kod pristalica i kod kritičara gospodina Ružića. Srbijom vlada ideološko čistunstvo nakazne komunističke ideologije i posledica te pošasti. Danas su perjanice crvene bande u vlasti i zvanično čine njen deo. Od Srbije nema ništa i dalje će propadati u tom blatu, do svog izglednog nestanka. Migovi i tenkovi se ne kupuju zbog odbrane spolja, već odbrane tekovina iznutra, a pre svega kao pretnja svima kojima padne na pamet da se neslažu sa crvenim jednoumljem. Šta traže sindikalisti vojske i policije u Moskvi. Kao i svi ostali u Vlasti i dobrom delu naroda, sigurno ne pravdu, jednakost, demokratiju i napredak. Samo da se neugrožavaju tekovine i da se pored naoružanja dobije podrška i cement za očuvanje berlinskog zida u Srbiji. Ja se iskreno nadam da će uskoro doći do otvorene i prijateljske posete Severnoj Koreji!!!

22 0

Zoran

Treba podrzati mlade ljude koji se zalazu za napredak i prosperitet gradjana cele Srbije.

8 101

Cvet u Kosi

Mlade ljude?! ha ha ha Gospodine Zorane oni su na ulicama u protesnim setnjama!

39 89

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo