Zatvori

Vlada odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika

Vlada odobrila zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika Izvor: N1

Vlada Srbije odobrila je zapošljavanje 2.010 medicinskih radnika, koji će se zaposliti u 21 zdravstvenoj ustanovi u Srbiji.

Novim "Kadrovskim planom", koji je usvojilo Ministarstvo zdravlja, a Vlada odobrila, predloženo je zapošljavanje 631 doktora medicine, 30 farmaceuta-biohemičara i 1.349 medicinskih sestara i tehničara raznih profila.

Ukupno 21 zdravstvena ustanova u Srbiji, klinički centri, opšte bolnice i domovi zdravlja, dobiće nove zaposlene.

Najviše novog kadra odobreno je za Klinički sentar Srbije gde se i leči najveći broj pacijenata - 380 zaposlenih. Kliničkom centru Vojvodine odobreno je 229 radnih mesta, a u Kragujevcu 219.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da konkursi moraju da se objave do 15. maja. Kada je reč o kriterijumima po kojima je određivan broj radnih mesta, Lončar je rekao da je u domovima zdravlja broj određivan prema broju stanovnika, a u bolnicama i kliničkim centrima po broju postelja, a kriterijum je bila i oprema.

Vodilo se računa i o tome gde rade specijalisti koji imaju više od 55-56 godina starosti.

"Hoćemo novu generaciju mladih lekara", poručio je Lončar i dodao da misli na one koji su volontirali i koji imaju visoke proseke. Kako je rekao, "vreme je da oni preuzmu ono što im pripada".

Komentara 28

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

generacija 88

Zar niko ne vidi sta se u stvari dogadja: vlada ja zabranila nova zaposljavanja u drzavnom sektoru da bi svi pametni mozgovi otisli iz zemlje, a sada odobrava nova zaposljavanja za njihove nepismene kadrove koji ce UNISTITI zdravstvo. Idite svi koji zelite da se vase diplome i znanje postuju i adekvatno plate.

7 0

Valjevka bre

Vi nećete, nego morate novu generaciju lekara, jer je masa istih otišla i radi dostojanstvo svoj posao van Srbije.

52 2

Mikele

Svi po partijskoj lini. Vec se zna ko je primljen. Tuzna li si zemljo Srbiji kad te preko veze leče. Sramota

63 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo