Naučnici veruju da su našli lek za demenciju

Naučnici veruju da su našli lek za demenciju Izvor: Freeimages/Dmytro Samsonov
ILUSTRACIJA

Naučnici se nadaju da su uspeli da pronađu lek koji zaustavlja sve neurodegerativne bolesti mozga, uključujući i demenciju, saopštio je Savet za medicinska istraživanja Velike Britanije.

Njihov tim istraživača uspeo je 2013. godine da zaustavi odumiranje nervnih ćelija kod životinja i to otkriće danima je bilo na naslovnicama novina širom sveta, prenosi Bi-Bi-Si (BBC). Korišćena komponenta u lekovima ipak nije bila pogodna za primenu kod ljudi, čak je izazivala i oštećenje organa.

Tim naučnika pronašao je dva nova leka koji imaju jednako zaštitno dejstvo na nervne ćelije i mogu se bezbedno koristiti na ljudima.

Klinička istraživanja na pacijentima koji boluju od demencije počeće uskoro, a rezultati delotvornosti leka biće objavljeni za tri godine.

Tagovi: demencija

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Vlad

Pa ove nashe se**nje iz vlasti nashle odavno!...da ti penziju petnaest hiljada,lupi ti poreze i troshkove zzivota tri'est hiljada-ti svisnesh za vrlo kratko vreme,i...NEMASH PROBLEM SA DEMENCIJOM!..HAAA!...FANTASTICHNO!...

15 2

sosa

Lekovi sigurno nece biti na "pozitivnoj listi"!

18 1

Ortodox--paradox

Odlično!!! Konačno lek za našu naciju, koja je dementna i ne seća se ni šta se desilo pre par meseci, a kamoli gde je ko bio, šta je govorio i radio 91-e, druge, treće........i, tako redom!!!

86 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo