Teves nesrećan u Kini - na leto povratak u Boku

Teves nesrećan u Kini - na leto povratak u Boku Izvor: Getty Images/Shaun Botterill

Posle samo manje od godinu dana provedenih u Kini, zvanično najplaćeniji igrač današnjice Karlos Teves po svemu sudeći na leto će se vratiti u Argentinu i ponovo obući dres Boke Juniors. Poznata i otkupna klauzula.

Argentinac je transferom u Šangaj Šenhuu oborio sve rekorde kada su u pitanju primanja. Navodi se da nekadašnji reprezentativac Argentine godišnje zarađuje neverovatnih 37 miliona evra.

Međutim, da u najmnogoljudnijoj zemlji sveta nije sve tako bajno iskusni napadač je ubrzo shvatio, pa je počeo sa negodovanjem kada su u pitanju hrana, nerazumevanje jezika i slično. Zbog toga Teves ne pruža ni približno dobre partije i Kinezi su izuzetno nezadovoljni.

To je bio dovljan razlog da priče o povratku u Argentinu postanu sve učestalije, a "vatru" je dodatno "zapalio" predsednik Boke Danijel Angeliči izjavom da bi želeo da vrati Tevesa.

"Ako mene pitate, voleo bih da ga vratimo. Voleo bih da vratimo čak i samo jednu njegovu nogu. Zakazao sam već put u Kinu u avgustu. Planiram da se tada vidim sa njim. Popričaćemo o svemu, pa i mogućnosti da ga otkupimo", rekao je Angeliči.

Tom prilikom predsednik Boke je otkrio i da postoji posebna klauzula u ugovoru po kojoj Boka može da kupi Tevesa ukoliko plati Kinezima 60 procenata od novca koji je dobila za prodaju napadača. Transfer je iznosio 10,5 miliona evra tako da bi po toj klauzuli Teves bio Bokin za 6.3 miliona.

"Upoznat sam s onim što je potpisao. Uveren sam da u avgustu možemo da pregovaramo. Moja obaveza kao predsednika Boke jeste da naporno radim i stvorim uslove da se on vrati", zaključio je Angeliči.

Pored statusa božanstva koji Teves ima u Boki, kao glavni razlog zbog kojeg bi mogao da se vrati je i to što Boka ima plan da 2018. godine napadne Kopa Libertadores, čime bi 33-godišnji igrač otišao u penziju sa najvrednijim trofejem u klupskom fudbalu u Južnoj Americi.

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Calyx

Uzmes 37 miliona i kažeš ciao. Easy money.

18 2

bachi

To radi već godinama.

9 0

Pierce

Bolje uzeti 74 nego ne uzeti!

10 0

* Sva polja su obavezna