Trčite maraton sa svojim psima i donirajte za napuštene

Trčite maraton sa svojim psima i donirajte za napuštene Izvor: IDEA

Predstojeći Beogradski maraton je 30. po redu, ali treću godinu zaredom, u saradnji sa trgovinskim lancem IDEA, poziva na Šetnju odgovornih vlasnika pasa koja će se održati u okviru Trke zadovoljstva.

Kako su objasnili organizatori, šetnja će se održati u subotu, 22. aprila, sa početkom u 10.15 časova, a vlasnici pasa će se prijavljivati za učešće na startnoj poziciji Šetnje na parkingu ispred Narodne Skupštine (ugao Trga Nikole Pašića i Vlajkovićeve) od 8 sati ujutro.

Prijavni formulari za učešće na ovaj šetnji moći će da se preuzmu već od srede 19. aprila, pa sve do subote 22. aprila i to u dve IDEA prodavnice - u Bulevaru kralja Aleksandra 44 i Makenzijevoj 81.

"Sve što je potrebno je da sa psom i prijavom dođete na start, gde će biti postavljen IDEA štand i tu preuzmete učesnički broj - za sebe i ljubimca. Na cilju (na Terazijama) vas čeka i medalja", navode organizatori.

pet maraton, ljubimci Izvor: IDEA

Uslovi za učešće u Šetnji jesu da psi budu čipovani i vakcinisani protiv besnila, a takođe da budu socijalizovani i da se vode na povocu.

"Vlasnici treba da ponesu higijenske kesice i vodu za pse, kao i pasoše, kako bismo imali uvid da li su psi čipovani i vakcinisani", dodali su organizatori.

Ova "pet friendly" manifestacija ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Ove godine posebno se naglašava neophodnost stvaranja humanih uslova za držanje napuštenih kućnih ljubimaca u prihvatilištima.

"Širom Srbije, aktivisti udruženja za zaštitu životinja ulažu ogromne napore da spasu i udome što veći broj pasa i mačaka koje su neodgovorni vlasnici izbacili na ulicu. Udruženja čuvaju veliki broj životinja dok ih ne udome, a neke kod njih ostaju trajno. Među njima ima i životinja kojima je potrebno lečenje i posebna nega, što uvećava troškove udruženja. Pozivamo vas i da donirate hranu za napuštene pse i mačke koju ćete moći da predate volonterima na startnoj poziciji", navode organizatori.

pet maraton, ljubimci Izvor: IDEA

Tagovi: maraton , ljubimci , psi

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zvezdarka

Divna fotografija ❤

11 2

Т

Боље донирајте за напуштену децу, кад већ власт не даје ни боба

5 41

Nina

A ti doniraj, i to istog momenta! Ko te sprecava? Mozes i da usvojis dete bez roditelja! Jesi krenuo?

35 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo