Orbović: Gde su bili studenti kad je usvajan Zakon o radu?

Orbović: Gde su bili studenti kad je usvajan Zakon o radu? Izvor: N1

Predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisav Orbović rekao je da je jedan deo zahteva studenata koji svakodnevno protestuju politički, a drugi socijalni.

On je posle sednice Socijalno-ekonomskom saveta na pitanje novinara kako ocenjuje studentske proteste i njihove zahteve rekao da "nema komentar".

"Kada se govorilo o Zakonu o radu nije bilo podrške studenata, niti bilo koje grupacije da nas podrži. Sada se na transparentima koje drže mogu pročitati parole koje se odnose upravo na taj zakon", istakao je Orbović.

Predstavnik Ujedinjenih granskih sindikata "Nezavisnost" Dragan Milanović rekao je da taj sindikat ne deluje tako da kada se nešto desi reaguje i tako ubira bilo kakve pozitivne poene.

"Od svog osnivanja se ovaj sindikat kritički osvrtao na sve pojave u društvu, analizirajući sve grupe u društvu, pa i studentske, i davao svoje mišljenje", rekao je Milanović.

Dodao je da su studenti i penzioneri deo društva i da "treba veoma ozbiljno pristupiti analizi onoga što oni kažu i u demokratskoj atmosferi rešavati probleme, na način koji je primeren demokratskom društvu".

Izvor: N1

Komentara 136

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Gaga***

A gde si ti bio, mozda prespavao kao i obicno .

8 1

Marko

Pa zar je dotle došlo da se botovi i na Orbovića troše?!

4 1

DROGBA

Da li je Orbović bio u Goši ili je čitao u novinama?

89 267

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo