Vučić: Premijer za mesec dana, razmišljam o dva, tri imena

Vučić: Premijer za mesec dana, razmišljam o dva, tri imena Izvor: Tanjug/ Tanja Valič

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je 2. aprila pobedio na predsedničkim izborima, izjavio je da razmišlja o "dva ili tri imena ko bi mogao biti novi predsednik Vlade" i da će javnost o tome obavestiti u narednih mesec dana.

Izvor: N1

Upitan da li su ta tri imena, Ivica Dačić, Ana Brnabić i Dušan Vujović, Vučić je rekao "neka jesu, neka nisu".

Upitan šta misli o nameri ministra Aleksandra Vulina da zatraži smenu rukovodstva RTS, Vučić je rekao da se na to samo nasmejao. "Svi žuti su ostali tamo, svi vedre i oblače, sve koje je postavljala Demokratska stranka... Dođe zabavno da gledate kako bi neko kad skupi 60 ljudi da ima pet minuta u Dnevniku... Kad to traži Vulin onda je to diktatura, a kada drugi to traže onda je to demokratski zahtev. Da li sam uvek bio srećan zbog onoga što radi RTS? Nisam. Ali postoje oni koji odlučuju o tome", naveo je Vučić.

Povodom protesta u Srbiji, Vučić je naveo da se u Nišu i Novom Sadu okuplja 300 do 600 ljudi, kada su veliki protesti, a u Beogradu do 3.000, ocenivši da to nije veliki broj.

"Hram će biti završen u toku mog mandata"

Vučić i Irinej Izvor: Tanjug/ Tanja Valič

Vučić je najavio da će Hram svetog Save na Vračaru biti završen u toku njegovog predsedničkog mandata i da je patrijarhu obećao da će polovina neophodnog novca biti isplaćena u narednih mesec dana.

Prema njegovim rečima, završetak gradnje Hrama nije važan samo u religioznom smislu, već i u smislu potreba grada, ali i onih privrednih i turističkih.

Vučić je dodao da je će Hram biti zavšen na radost svih, ne samo verujućih, već i onih koji razumeju šta su potrebe Beograda i Srbije.

On smatra da svi građani, ne samo verujući, razumeju šta su potrebe grada i zemlje.

Patrijarh je takvim obećanjem bio zadovoljan, ocenio je Vučić, da prekinemo ovo višedecenijsko čekanje, iščekivanje, da ne izgovorim neku težu reč.

Vučić je rekao da sa patrijarhom razgovarao i o obnovi Hilandara i novcu koji je država uplatila.

Trebalo bi sa Grcima da razgovaramo i završimo i tu svetinju koju smatramo najpoznatijom srpskom svetinjom u svetu, rekao je Vučić, koji je zahvalio na prijemu kod patrijarha za vreme uskršnjih praznika.

Razgovarali smo o aktelnim pitanjima za SPC i državu, jer Crkva ima veliki značaj, ne samo u duhovnom smislu, već i na planu čuvanja nacionalnog identiteta, posebno tamo gde su Srbi ugroženi, objasnio je Vučić.

Pitali smo šta možemo da pomognemo, patrijarh je bio zainteresovan za ekonomiju Srbije i zadovoljan je što vidi da se obnavljaju fasade u Beogradu. Razgovarali smo o tome šta su nam planovi za budućnost, o odnosima Srbije i Republike Srpske, nabrojao je Vučić.

Uspeli smo da postignemo visok nivo saglasnosti oko ključnih pitanja, istakao je Vučić, svako čuvajući svoju ulogu, jer su u sekularnoj državi Crkva i država odvojeni, ali je dobro kada razumemo potrebe jedni drugih.

Razgovarali smo o Kosovu i Metohiji i očuvanju verskih, kulturnih i drugih objekata Srbije. Pre svega, o opstanku našeg naroda na Kosovu i Metohiji, zaključio je Vučić.

Razgovoru premijera i patrijarha prisustvovao je i nekadašnji ministar pravde i funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković.

Komentara 137

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Molder

"Patrijarh je bio zainteresovan za ekonomiju Srbije i zadovoljan je što vidi da se obnavljaju fasade u Beogradu"... Jel se neko bavi svojim poslom u ovoj zemlji???

7 0

Само питам

Два-три имена? Марић, Вучићевић, Паровић? Или Станија, Цеца, Мацура?

11 0

Ivan

Ma vidimo se mi veceras na protestima u Nisu.... U potpisu: Profesori i studenti, profesori i djaci...

15 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo