Zatvori

Ponovljeni izbori na tri mesta: Vučiću najviše glasova - 793

Ponovljeni izbori na tri mesta: Vučiću najviše glasova - 793 Izvor: Tanjug/Zoran Žestić

Na tri biračka mesta u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku, na kojima se ponavlja glasanje za predsednika Srbije, do 20 časova na glasanje je izašlo 1.033 birača odnosno ukupno 32,8 odsto građana upisanih u birački spisak za ova biračka mesta, saopštila je CRTA posmatračka misija „Građani na straži“. Aleksandar Vučić osvojio je najviše glasova - 793.

Zatim slede Saša Janković 135, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) 45, Vuk Jeremić 13, Vojislav Šešelj 10, Nenad Čanak 5, Boško Obradović 5, Saša Radulović 4, Aleksandar Popović 4, Milan Stamatović 2 i Miroslav Parović 1.

Kako je saopštila CRTA, oko 19 časova na biračkom mestu u Novom Sadu zabeležen je incident kada su tri osobe sa maskama noseći umrlice došle na biračkom mesto i htele da glasaju. S obzirom da nisu u upisani u birački spisak, njima nije dozvoljeno da glasaju nakon čega su oni napustili biračko mesto.

Na biračkom mestu u Leskovcu zabeležen je jedan slučaj glasanje umesto druge osobe dok je ispred biračkog mesta u Novom Sadu primećeno vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju.

CRTA je navela da je otvaranje tih biračkih mesta proteklo u skladu sa propisanim procedurama.

"Biračka mesta otvorena su uglavnom na vreme, glasačka kutija bila je prazna pre nego što je zapečaćena i kontrolni listić je ubačen u glasačku kutiju na početku samog glasanja. Sva biračka mesta su organizovana u skladu sa propisanim procedurama", navodi se u saopštenju.

Glasanje na tim mestima ponovlja se na osnovu presuda Upravnog suda koji je prihvatio žalbe birača čije je prigovore Republička izborna komisija ranije odbila.

Na predsedničkim izborima 2. aprila najviše glasova je dobio kandidat vladajuće koalicije i aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić za koga je, na osnovu 99,98 odsto obradjenih biračkih mesta, glasalo 2.012.341 gradjana sa pravom glasa ili 55,07 odsto izašlih birača.

Konačne rezultate izbora Republička izborna komisija treba da objavi najkasnije 96 časova od zatvaranja biračkih mesta.

Komentara 35

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Бобан Милетић Бапси

Свака част , Вучићу !!! Нема стајања - сада су 1000% - РЕАЛНОСТ !!!

4 0

Volja naroda?

Velikom vođi bi više odgovaralo da se izbori vrše tako, da se podele, pa da se dnevno obavljaju na samo par izbornih mesta. Tako bi mogao lakše "pomagali" glasačima da izaberu "pravu" stranu i na taj način bi sigurno imao podršku bar 80% izašlih birača. Zato ne treba da vas bune ovakvi rezultati ponnovljenih izbora, jer nije lako manipulisati na celoj teritoriji države. Na par mesta je to mnogo, mnogo lakše. Nema trika, nema varke. Što narod kaže:" Igramo pošteno, pa koga za..be".

11 0

Rule

Ko је пажљивије гледао синоћно проглашење Вучићеве "победе" на 30 % изашлих СНС-оваца Вучићевих бирача, могао је да закључи да су неизлечиво болесна наша јавна гласила и да су мајстори манипулисања масама, достигли врло висок ниво. Није само Пинк такав, и многи други су се попинковали и такмиче се у рајалиту нашег информативног циркуса.

20 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo