Stefanović: Janković treba da odgovara za lažne optužbe

Stefanović: Janković treba da odgovara za lažne optužbe Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je danas da Saša Janković treba da odgovara zbog toga što je lažno obaveštavao javnost u rezultatima izbora.

Tvrdnje Saše Jankovića ne počivaju na dokazima, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare ističući da je on hteo da falsifikuje izbornu volju građana.

Stefanović navodi da to krivično delo i da se nada da će nadležne institucije reagovati.

On je naveo i da je Jankovićev tim tvrdio da ima mnogo više glasova u kutijama za Aleksandra Vučića nego što zaista ima a da je brojanje u RIK-u pokazalo da je sve bilo u redu, da su svi članovi biračkih odbora potpisali zapisnike a da je članova iz opozicije bilo više nego vlasti.

SPS: Janković želi da sruši vlast

SPS ocenjuje da Saša Janković "želi makedonski scenario, nestabilnost i rušenje vlasti bez obzira na izborne rezultate". "Zato njemu ni milion i po glasova manje od Vučića nije dovoljno da prizna poraz. Nije prvi put da na političkoj sceni imamo umišljene političare, isto tako je poznato da su svi doživeli fijasko, što će se i sada desiti", ocenili su socijlalisti.

 "Janković je lažno obaveštavao javnost i za to treba da odgovara", ističe Stefanović uz opasku da je Janković "danas pokazao i kakav bi dikatator bio kada bi došao na vlast".

Prema njegovim rečima, u Srbiji nije video takav medijski mrak kakav sprovodi Saša Janković.

"On deli novinare na podobne i nepodobne, neće da odgovara na pitanja koja mu se ne sviđaju. To nije demokratija", naglašava on izražavajući nadu da će novinarska udruženja reagovati.

On je dodao da se nada da će povodom toga reagovati i novinarska udruženja.

"Ta bahatost, da on novinarima neće da odgovara na pitanja, je najgori medijski mrak u Srbiji. Zamislite da Aleksandar Vučić odabere da nekim medijima na konferenciji za novinare neće da odgovara na pitanja. Na šta bi to ličilo?", rekao je on.

"Nadam se da će nadležni organi reagovati na takvu vrstu izmišljenje informacije jer je to uznemiravanje građana", rekao je Stefanović vraćajući se na Jankovićeve tvrdnje povodom izbornih rezultata.

Republička izborna komisija je ranije, ponovnim brojanjem, utvrdila da je na biračkim mestima 27 i 85 u Novom Pazaru Vučiću u biračkom materijalu pripisano četiri glasa više nego što je dobio glasačkih listića.

Funkcioner SNS je podsetio da se Janković kandidovao da bude predsednik svih građana i novinara, navodeći da neko ko želi da predstavlja sve građane mora da odgovara na svako pitanje.

"To je demokratska razmena. Neko pita a neko odgovara, kao što to radi Aleksandar Vučić", rekao je on.

"Čestitam na najavi formiranja partije"

Stefanović je čestitao Jankoviću na, kako je naveo, najavi formiranja partije. On je ponovio da je Vučić na predsedničkim izborima ubedljivo pobedio druge predsedničke kandidate sa 56 odsto glasova i kazao da bi bilo ljudski da je Janković čestitao tu pobedu Vučiću.

"Izborna volja građana mora da se poštuje. Nismo dugo gubili izbore ali kada jesmo, umeli smo da čestitamo", rekao je on i dodao da je Janković "jedini koji je brutalno zloupotrebljavao funkciju zaštitnika građana više od godinu i po dana vodeći kampanju".

Upitan u kojoj funkciji nastupa na konferenciji za novinare, Stefanović je rekao da govori kao član Predsedništva SNS.

"Radim kao ministar mnogo, mnogo duže od osam časova dnevno. Dođite u SIV (Palata Srbije) gde je moje radno mesto da proverite. Formalno, po zakonu, imamo pravo da 15-20 minuta odsustvujem sa posla, koliko će trajati konferencija za novinare", rekao je Stefanović.

Izvor: N1

"Demonstranti krše zakon"

Govoreći o građanskim protestima, Stefanović je rekao da je jasno da su protesti politički organizovani i motivisani i dodao da se nada da neće biti nikakvog nasilja na njima.

"Nekome smeta što nema policije na protestima, čini mi se da neki kukaju zbog toga svakog dana, da bi se sukobili sa njima i rekli da su žrtve", rekao je on i dodao da je na ulicama tokom protesta minimalan broj policajaca.

On je kazao da građani koji protestuju krše zakon zato što ne prijavljuju skupove, čime nanose štetu ostalim građanima Srbije.

Stefanović je dodao da nema informacije da se sprema nasilje tokom protesta i dodao da se nada da ga neće ni biti.

Komentara 96

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Bane

Neka odgovara, ali istog dana i na istom mestu sa onima koju su ga meseci, apsolutno bez dokaza, nazivali ubicom, plaćenikom, lažnim zaštitinikom itd. Sva krivica Saše Jankovića jeste u tome što je tražio istinu u vezi pada helikoptera, rušenja u Savamali i osudi protivustavnog smanjenja penzija. A to samo može da mu služi na ponos!

10 0

Mica

Kad će da odgovara Martinović?

11 0

Antifasista

Sasa Jankovic je veci legalista nego Kostunica zastitnik ustava ,preambule tako da on je samo jedan prikriveni nacionalista tezak manipulator ,lazov ,koji se lrije iz nekakve gradjanske Srbije a zapravo gradjanska ideologija u Srbiju je cista lazi nema gradjanske Srbije nije imalo nikada ,sve dok Srbija ne menja ustav gde ce suveren biti gradjanin a ne srbin i ne drzava srpskog naroda i dok jasno i javno stranke koje se qurce da su proevropske progradjanske da prosto nestanu ili budu procesuirane nema nade za Srbiju a Jankovic je jedan od njih koji pokusava samo da rehabilituje legalizam jedne nacionalisticke ideologije koja vlada Srbijom od 1986 !!!!

3 55

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo