Slučaj Uroša Mišića

U pravosudnu istoriju Srbije Uroš Mišić će ući 2007. godine, nakon što je u tuči na poluvremenu fundbalske utakmice Crvene zvezde u Beogradu pretukao žandarma Nebojšu Trajkovića. Slučaj će trajati godinama, tokom kojih će Mišić biti tri puta osuđivan - dva puta na po 10 godina i jednom i konačno na pet i po godina zatvora.

Ni tu prepolovljenu kaznu Mišić neće odslužiti celu, jer će ga amnesitrati po Zakonu o amnestiji donetom nakon što je Srpska napredna stranka preuzela vlast u Srbiji.

Osim ovog slučaja, ime Uroša Mišića, kako sam tvrdi, potomka slavnog vojvode Živojina Mišića, biće vezivano za još tri slučaja - tuču u beogradskom lokalu "Plastik", ugrožavanje bezbednosti građana tokom "Parade ponosa" i ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi.

Na koji način je teklo suđenje, ko je, zašto i kako ucenjivao i pretio FK Crvenoj zvezdi i članovima njene uprave, kako je Mišiću dozvoljeno da sam odlučuje kada će se pojavljivati pred sudom i policijom, te kako su su se menjale izjave svedoka u procesima pogledajte u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Čiča

Voleo bih da to uradi u Americi.

8 0

Pravnik

Sve dok razni Mišići, Bogdanovi i Kovačevići ne budu dobili koliko zaslužuju, dok zakon ne bude nemilosrdnan prema njima, oni će i dalje raditi šta hoće, maltretirati ljude, brukati državu i svoj nard. Svi ćemo strepeti od njih, da baš mi ne budemo žrtve tih nasilnika, dok će nam od batina teže padati saznanje da će oni dobijati smešne kazne, koje će nam saopštavati dok ležimo u gipasnom koritu.

18 0

Upitnik

Ne znam da li Vam je poznato, Uroš Mišić i Miladin Kovačević su imali istog advokata! Ne mislim da je to slučajnost!

16 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo