Zatvori

Slučaj Uroša Mišića

U pravosudnu istoriju Srbije Uroš Mišić će ući 2007. godine, nakon što je u tuči na poluvremenu fundbalske utakmice Crvene zvezde u Beogradu pretukao žandarma Nebojšu Trajkovića. Slučaj će trajati godinama, tokom kojih će Mišić biti tri puta osuđivan - dva puta na po 10 godina i jednom i konačno na pet i po godina zatvora.

Ni tu prepolovljenu kaznu Mišić neće odslužiti celu, jer će ga amnesitrati po Zakonu o amnestiji donetom nakon što je Srpska napredna stranka preuzela vlast u Srbiji.

Osim ovog slučaja, ime Uroša Mišića, kako sam tvrdi, potomka slavnog vojvode Živojina Mišića, biće vezivano za još tri slučaja - tuču u beogradskom lokalu "Plastik", ugrožavanje bezbednosti građana tokom "Parade ponosa" i ubistvo Miloša Vidakovića u Budvi.

Na koji način je teklo suđenje, ko je, zašto i kako ucenjivao i pretio FK Crvenoj zvezdi i članovima njene uprave, kako je Mišiću dozvoljeno da sam odlučuje kada će se pojavljivati pred sudom i policijom, te kako su su se menjale izjave svedoka u procesima pogledajte u ovonedeljnom izdanju Istinomer Amnezije.

Komentara 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo