Spasili psa koji je 15 dana bio zarobljen u šahtu

Spasili psa koji je 15 dana bio zarobljen u šahtu Izvor: Petface

Petnaest punih dana pas je bio zarobljen u šahtu. Hranu je dobijao od ljudi koji su je ubacivali unutra, ali niko nije pokušao da ga izvuče. Niko, dok se nisu pojavili Marko i Draga.

Naime, kako je za Petface ispričao Marko Spirić, jednog dana je primio poziv iz Vranjske banje da se nesrećni pas nalazi u šahtu, da je tu 15 dana i da niko još nije pokušao da ga odatle i izvuče. Odmah je znao šta mu je činiti.

"Pozvali smo vatrogasce i rekli su nam da im je komandir zabranio da idu, jer je - po njegovim rečima - to "samo pas". Dodao je da životinje nisu njihova nadležnost, a da je čovek u pitanju priskočili bi u pomoć. Draga i ja smo seli u auto, odmah i otišli na lice mesta. Šatha je duboka 2 metra, nalazi se ispod stacinoara, pored reke", kaže Marko.

Kako je objasnio, nije tu bilo puno vremena za razmišljanje – bez ikakvih merdevina, spustio se u rupu, a ženkica stara do šest meseci mahala je rpeićem čim ga je ugledala.

Pas Izvor: Petface

"Uzeo sam je u ruke, skakutala je od sreće i radosti što je spasena. Nahranili smo je granulama koje je ponela Gaga, bila je gladna i žedna. Što je najtužnije u šahti smo pronašli flašu vode koju joj je neko verovatno ubacio unutra. Kao da je čovek", kaže Marko.

Kada su se sa ženkicom našli na sigurnom, Marko i Draga su odmah zamolili meštane da saniraju rupu ili je bar prekriju nečim, kako se ovakve stvari ne bi dešavale.

"To su opasne stvari, jer svako je u opasnosti - i prolaznici i deca i životinje, nažalost", dodao je Marko.

Tagovi: pas , spasavanje , Životinje

Komentara 14

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Nenad S.

Bravo njima dvoma, svako dobro neka im je u životu. A da dve nedelje niko nije hteo pomoći tom biću, govori o strašnoj nehumanosti i bezosećajnosti ljudi. Psi su anđeli i zaslužili su svaku pomoć od nas ljudi.

5 0

Oki

Ubaciti "crvenu" sledeci put, pa da vidimo hoce li vatrogasci slusati nadredjene. :( Bravo vama dvoma ❤️

21 0

Realista

Pa nista, sledeci put kad vidite nekog psa u rupi iz koje ne moze da izadje - zgrabite prvog prolaznika i bacite i njega u rupu, zatim pozovite vatrogasce - valjda ce to biti onda OK. Svaka cast na akciji mladih ljudi.

33 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo