Izgubljeni pas vraćen vlasnicima posle 11 godina

Izgubljeni pas vraćen vlasnicima posle 11 godina Izvor: Pixabay

Pas rase bišon pronađen je 11 godina pošto se izgubio i to u 450 kilometara udaljenom gradu. Pas je posle više od cele decenije vraćen starim vlasnicima.

Kanal Frans 3 objavio je da je pas Topaz nestao pre 11 godina u mestu Danker, a zahvaljujući elektronskom čipu pronađen je u mestu Mozel u blizini granice sa Nemačkom.

Topaz je nestao kada je imao četiri godine i nije bilo moguće pronaći ga putem čipa jer je izašao iz dometa radara. Pošto se signal vratio, utvrđeno je mesto na kom se pas nalazi.

I dalje nije jasno kako je mali bišon prešao 450 kilometara. Topaz, koji trenutno ima 15 godina, u dobrom je zdravstvenom stanju i vraćen je vlasnicima.

Izvor: YouTube/France 3 Grand Est

Tagovi: Francuska

Komentara 3

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Sava Perovic

Lepa vest. Pitam se kakav odnos imaju sad, posle toliko godina. Usput, ako nekoga zanima, čipovi funkcionišu po principu transformatora, a ne radara, i imaju vrlo kratak domet (tipično par cm, eventualno uz odgovarajući, nestandardni predajnik do desetak metara).

18 0

Pišete gluposti

Kakav čip, kakav domet i kakav crni radar? Glupost godine ste napisali ili prepisali. Provjerite!

21 2

divna stvorenja

Citav dogadjaj je "pravo cudo",ali posto su kuce pametne,nije retkost da same pronadju put i vrate se!Prava je sreca da je lepotan vracen vlasnicima da ostatak zivota provede s njima,jer njihov zivot je kratak!Svaku srecu i toplinu medju vlasnicima mu zelim!

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo