Zatvori

Jankovićev tim najavio krivične prijave zbog neregularnosti

Izborni štab Saše Jankovića najavio je krivičnu prijavu protiv NN lica i svih članova biračkih odbora na više biračkih mesta na kojima su utvrdili neregularnosti na predsedničkim izborima.

Izvor: N1info

U izbornom štabu Saše Jankovića ostaju pri sumnjama u regularnost izbornih rezultata. Ponavljaju da su uvidom u birački materijal na dva biračka mesta utvrdili da je pobedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću pripisano više glasova nego što je osvojio.

Vesna Rakić Vodinelić, članica RIK-a ispred kandidata Saše Jankovića, rekla je na konferenciji za novinare da izražava sumnju u današnje brojanje glasova u RIK-u pred TV kamerama, i veruje, i ako kaže da to ne može i da dokaže, da su glasovi koji su danas izbrojani nalazili u kutiji u kojoj su bili neupotrebljeni listići, a koje njihovi kontrolori nisu brojali u petak uveče, kada je vršen uvid u izborni materijal sa dva biračka mesta u Novom Pazaru.

“Izražavam ozbiljnu sumnju da je broj glasova koji su prebrojani danas mogao biti na neki način modifikovan. Prvo zato što imam poverenja u tim koji je radio kontrolu i koji je to izvršio, a drugo zato što čitava procedura utvrđivanja i uvida u birački materijal koji su izvršile koleginice baš na ta dva biračka mesta nije uopšte regulisana propisima”, oobjasnila je ona.

Rakić Vodinelić ostaje pri tvrdnjama koje je ranio izneo Jankovićev tim, da su uvidom u birački materijal, na jednom biračkom mestu u Novom Pazaru pronašli 543 glasa više za Aleksandra Vučića, a na drugom 250 glasova više.

Ona je najavila i da će podneti krivičnu prijavu protiv NN lica i članova biračkog odbora na ta dva biračka mesta u Novom Pazaru, kao i na još nekoliko biračkih mesta.

Rakić Vodinelić je navela i da je Jankovićev štab tražio uvid u materijal sa 50 biračkih mesta, ali da su dobili materijal sa 25 mesta. Dodaju da im nije nilo bilo dozvoljeno da koriste kompjutere, kao ni telefone, te kasnije u javnosti nisu mogli da dokumentuju svoj rad.

Rakić Vodinelić kaže i da su kamare u velikoj sali Skupštine snimale njihovo ponovno brojanje glasova, i da je na današnjoj sednici RIK-a tražila da se taj materijal objavi, što je odbijeno.

Rakić Vodinelić je istakla i da sumnja da je bilo modifikacije izbornih rezultata, i da veruje da će se konačna istina utvrditi nakon fer sprovedenog sudskog postupka.

Izabrani predsednik Aleksandar Vučić je ranije danas, na pitanje N1 kako komentariše navode izbornog štaba Saše Jankovića da je na izborima potencijalno ukrao 319.000 glasova, to negirao i ocenio da je to "notorna glupost".

Dimitrijević: Pritisak na RIK

Predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević ocenio je posle sednice RIK-a, da su navodi Saše Jankovića da su na dva biračka mesta u Novom Pazaru birački odbori zaključili rezultate glasanje u korist predsedničkog kandidata Aleksandra Vučiča, pritisak na rad RIK-a i druge organe za sprovođenje izbora.

Upitan da prokomentariše najavu da će pravni tim Saše Jankovića podneti krivične prijave, on je kazao da ne zna o kakvim krivičnim prijavama govore, ali da ako budu podnete očekuje da nadležni organi reaguju u skladu sa zakonom.

On je dodao da kao predsednik i član RIK-a mora da zaštiti integritet te komisije.

Komentara 41

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mujo

Bezpotrebno najavljivanje podnesite ako imate argumente ne treba najavljivati nego podnesite projavu i za obmane i lazi i za kradju glasova

0 1

baš razmišljam...

Ljudi, na ulicama se pojavio flajer na kome je Saša Janković a iz njega stoje Šutke i Zoran Živković. Očigledno je da je letak lažan, jer ova dva lika u pozadini, sa natpisom na letku, ,,ljudi koje čekamo'' , nisu za upotrebu. POČELO JE PODMETANJE NA SVE STRANE.

22 4

ide mile!!!

Ovo javno brojanje bila je kradja par ekselans. Da li bi sada i mi trebali da uzmemo neke džakove i da sednemo na stiropor ipred skupštine i da štrajkujemo žedju i gladju, i gle čuda, postanemo predsednici ove zemlje. Na ulicu dok svi ne podnesu ostavke.

23 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo