Zatvori

Stefanović i Dačić optužuju tim Jankovića da izmišlja i laže

Funkcioner Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je da je prebrojavanjem glasova na dva biračka mesta u Novom Pazaru utvrđeno da su sporna samo četiri listića i da je to dokaz da je izborni štab Saše Jankovića izmislio podatke o izbornoj krađi na tim mestima.

Izvor: N1info

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao da je štetno za zemlju da neko besramno, paušalno i lažno iznosi nešto što nije tačno.

"Neko ko ovako slaže i pokuša da u svakoj prilici pogazi izbornu volju ljudi je neobjašnjivo. Kako se može više verovati bilo čemu što Saša Janković kaže", rekao je Stefanović.

On je dodao da je skandalozna tvrdnja o krađi 800 glasova na dva biračka mesta u Novom Pazaru i da je reč o kampanji koja treba da uznemiri ljude u zemlji, ali da se nada da to neće prouzrokovati veću uznemirenost javnosti.

Stefanović je rekao i da podržava miran protest građana u Srbiji i da očekuje i da se i dalje održi mir, da se ne reaguje na provokacije i istakao da neredi nisu potrebni.

On je kazao da je Aleksandra Vučića za predsednika izabrao narod, da je to izborna volja, dodavši da je Vučić na izborima osvojio više od 1,5 miliona glasova od drugoplasiranog kandidata.

Dačić: Stvaraju atmosferu destrukcije i pometnje

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da je današnje prebrojavanje glasačkih listića u RIK-u pokazalo kakve je "skandalozne laži" izneo Jankovićev štab.

 "Umesto da priznaju katastrofalan poraz na izborima, oni nastoje da ubede javnost da oni nisu izgubili, nego su navodno pokradeni", rekao je Dačić u pisanoj izjavi koja je dostavljena medijima.

Dačić je dodao da je sramotno da se posle osvojenih milion i po glasova manje, odnosno 40 odsto manje od Aleksandra Vučića "pribegava izmišljanju laži i stvaranju atmosfere destrukcije i pometnje umesto političke stabilnosti".

Komentara 37

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Shulc

I ti si gotov...

10 0

Mali preduzetnik

Jel ovu konferenciju držao ministar MUP ili Dr.Neša?

22 0

Milos

Kako se moze verovati bilo cemu sto ti i tvoj sef kazete, kad je pouzdano empirijski utvrdjeno, da u 90% slucajeva slazete bez da trepnete. Gulices ti krompir jednog dana u Pozarevcu. Ja sam setao 90ih, moje dete sada seta ulicama Beograda. Kako smo smenili onog, smenicemo i vas.

27 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo