Na inicijativu Vučića postavlja se gigantska zastava na Ušću

Na inicijativu Vučića postavlja se gigantska zastava na Ušću Izvor: Shutterstock

Na inicijativu predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, na ušću Save u Dunav u Beogradu biće postavljena velika zastava Srbije na jarbolu visokom 100 metara, pišu “Večernje novosti”.

Cilj ovog poduhvata je, kako pišu “Novosti”, jačanje kulta zastave. Inicijativa je prošle godine potekla od premijera Vučića koji je od gradskih vlasti zatražio predlog lokacije gde bi zastava mogla da bude postavljena.

Odluka je pala da se monumentalni jarbol podigne na novobeogradskom delu ušća Save u Dunav, između tržnog centra “Ušće” i Malog ratnog ostrva, gde se danas nalazi baza Rečne flotile Vojske Srbije.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je za “Novosti” da “Energoprojekt” trenutno radi građevinski projekat, s obzirom da je u pitanju “veoma ozbiljna građevinska konstrukcija”.

Vesić je najavio i da će čitav prostor uz desnu obale Save i Dunava, od Brankovog mosta do Zemunskog keja, biti prervoren u moderan park.

Ideja je da prostor oko zastave preraste u mesto odavanja državnih počastii ceremonija, posebno na velike praznike, kakvi su Sretenje, Dan Vojske Srbije, Dan pobede...

Komentara 29

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mare

Nema sumnje da ce biti najveca u regionu

6 2

Milena

Sto veca zastava,to manje vucicevog ,,patriJotizma" a vise idiotizma!

31 1

Mirjana

Aman - zaman botovi, vec ste ustali. Pa da, vi i ne spavate, kao i vas predsednik, premijer, patrijarh, Boze me oprosti.

36 4

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo