Mileni Dravić nagrada za životno delo na Nušićevim danima

Mileni Dravić nagrada za životno delo na Nušićevim danima Izvor: VINCENZO PINTO / AFP

Filmska, televizijska i pozorišna glumica Milena Dravić dobitnica je nagrade za životno delo manifestacije "Nušićevi dani" u Smederevu, saopštio je žiri te manifestacije.

Manifestacija će ove godine biti održana od 19. do 28. aprila, a nagrada će dobitnici biti uručena na zatvaranju "Nušićevih dana". Dravić je u karijeri koja traje skoro 60 godina odigrala je oko 160 uloga na filmu i televiziji i oko 20 u pozorištu.

"Njen veliki talenat i zanatska profesionalnost, podržani spoljašnjom lepotom, zadivljujućom pojavom, hodom, pokretom, gestom i glasom i nadasve ekspresivnom mimikom i izražajnim očima, rezultirali su izuzetnim glumačkim postignućima", naveo je žiri.

Žiri je ocenio da je Dravić "osobena u gotovo svim glumačkim žanrovima" i da ima bogatu glumačku karijeru koju karakteriše svestranost u izrazu, osoben scenski jezik, rečita preciznost u pokretu i duboka sugestivnost.

Žiri su činili glumice Ljiljana Stjepanović, Radmila Živković, profesor književnosti Miljana Kravić i teatrolog Zoran Maksimović.

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Zasluzeno

Nagrada ide u prave ruke. Gajim izuzetno postovanje za profesionalni opus ove divne dame. Cestitam.

3 0

Pravda_1

Čestitam

8 0

Marija

Divna.

31 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo