Radnici Goše i dalje štrajkuju, fabrika prodata?

Radnici Goše i dalje štrajkuju, fabrika prodata? Izvor: N1
(arhiva)

Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke i dalje su u generalnom štrajku a fabrika je u međuvremenu promenila vlasnika.

Kako za N1 kaže Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora, još nije postignut napredak u ispunjavanju njihovih zahteva ali radnici od njih ne odustaju.
U međuvremenu su saznali, kako kažu, da je vlasnik Goše, slovački Žos Trnava, fabriku prodao.
Na APR-u se vidi izmena, pa je tako kao stopostotni vlasnik fabrike 29. marta upisana kompanija Lisnart holdings Limited sa Kipra.
apr Izvor: APR
Radnici Fabrike šinskih vozila Goša iz Smederevske Palanke stupili su u generalni štrajk 28. marta jer poslodavac ne ispunjava obaveze prema njima.
Ta fabrika je više godina u teškom stanju, a i zapošljava oko 360 radnika koji potražuju oko 30 plata, a tri godine nemaju overene zdravstvene knjižice.
Predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujčić ranije je rekao da mu poslodavac duguje oko 650.000 dinara, a da mu plata ne prelazi 25.000 dinara.
Tagovi: Goša

Komentara 5

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Селектор

Невероватно. Гоша је приказана у култној емисији '80 их година "после 2000" како производе вагоне за нови век. И онда дођу довде. И продају их опет пре раздуживања плата. А ми ако не платимо казну не можемо да региструјемо ауто. Толико.

88 177

Kale*

Pa, šta čekate Palančani? Nemate ulice?

95 189

DEMOS

Ova vest nije smela pre izbora da se pojavi?

141 284

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo