Jeremić: Srbija danas nije demokratska zemlja

Jeremić: Srbija danas nije demokratska zemlja Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Na žalost, mogu da kažem da Srbija danas definitivno nije demokratska zemlja, mi ne živimo u demokratskom društvu, nemamo demokratsku vlast, a mislim da ćemo uskoro dobiti predsednika koji će na dužnost stupiti pravno-formalno na legalan način, ali ne i na legitiman način, rekao je Vuk Jeremić obraćajući se javnosti iz svog izbornog štaba.

Prema podacima Jeremićevog tima, za koje kažu da predstavljaju statistički reprezentativni uzorak, on je osvojio između 200 hiljada i 250 hiljada glasova birača.

"Meseci koji su iza nas neće ostati zabeleženi zlatnim slovima u istoriji srpske demokratije. Na kraju smo izbornog procesa i izborne kampanje, koja se odvijala u uslovima koji se ne mogu nazvati regularnim", rekao je Jeremić.

On je dodao da je nedeljama i mesecima pred izbore vladao medijski mrak kada su opozicioni kandidati u pitanju, a prema njima je iskazan „nezabeleženi stepen agresije i blaćenja“.

"Velika većina je bila usmerena na kampanju na čijem sam čelu bio ja, mene lično, na moju porodicu, na moje saradnike, na ljude koji su se odvažili da stanu uz mene. Dosta toga se prelilo na izborni dan", kazao je Jeremić.

Izvor: N1

"Hvala Srbijo!"

Posle prvih rezultata koji su pokazali da se Jeremić nalazi na četvrtom mestu, on se oglasio na Fejsbuku i zahvalio građanima koji su glasali za njega.

"Hvala, Srbijo, napravili smo prvi korak", napisao je Jeremić na Fejsbuku.

"Kandidovao me je narod, a ne političke partije, kao sve ostale kandidate, da bih predvodio borbu za pristojne poslove koje ćemo dobijati na osnovu znanja i vrednosti, a ne na osnovu članske karte vladajuće stranke", istakao je Jeremić.

"Hvala, Srbijo! Napravili smo prvi korak u osvajanju slobode i stvaranju uspešne Srbije. Srbija zna – moramo bolje", zaključio je Jeremić.

Nema razloga za veliko razočaranje

Nikola Jovanović Izvor: N1

Nikola Jovanović, portparol izbornog štaba Vuka Jeremića, rekao je da će rezultate izbora komentarisati tek kada stignu podaci njihove mreže, ali da nema razloga za veliko razočaranje iako je Jeremić za sada na četvrtom mestu.

Prema podacima Ipsosa i CeSida, Vuk Jeremić četvrti je po proju osvojenih glasova. On je osvojio više od pet odsto, što je dosta manje nego što su predviđala istraživanja javnog mnenja.

"Prava analiza sledi tek kada pogledamo sve rezultate. Ovaj rezultat nas neće obeshrabriti, najviše smo bili na meti oštrice režima. Imali smo najbolji program, njega ćemo se i dalje držati. Sledi analiza i velika borba", rekao je Jovanović.

Komentara 38

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

VIKTORIJA

Ne znam i ne interesuju ne stranacke kalkulacije !!!!!!!!!!!!!!!!! Cinjenica je da je jedino Radulovic INSISTIRAO na jednom kandidatu, a Jeremic i Jankovic, ocito nisu hteli da cuju. Pa, Radule je i predlagao jednog od njih dvojice, no njihove sujete i kojesta drugo, nisu mogli da prevazidju. Zato narode, trpi ovu tiraniju i zivi u ovoj Stradiji, kad nisi sposoban da prepoznas prave vredosti i nemas narode socijalne i politicke odgovornosti. Dobili ste vlast kakvu zasluzujete!

11 143

Vlada

koji bre Radule.Idi begaj.

0 0

No.

Nije, zato sto su joj demokratske opcije takve kakve jesu. Bolje cuti, uzmi novce koje ti je vladar obecao i povuci se.

135 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo