Blokirani putevi na Kosovu, Srbi ne mogu na miting SNS-a

Blokirani putevi na Kosovu, Srbi ne mogu na miting SNS-a Izvor: Tanjug/Nebojša Radošević

Pristalice radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" postavili su barikade i blokirali sve putne pravce koje iz srpskih sredina vode prema severu Kosova.

Miroslav Manitašević, meštanin Velike Hoče, rekao je Srni da su Albanci postavili barikadu na izlazu iz sela i da je kosovska policija zabranila vozaču autobusa da krene prema Leposaviću, gde se danas održava miting SNS-a.

 U Kosovskoj policijskoj službi u Gračanici Srni je rečeno da su blokade postavljene na svim putnim pravcima iz srpskih sredina prema Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.

Barikade su, kako navode, postavljene na putu Gnjilane-Gračanica u selu Labljane, na putu Štrpce-Priština u Uroševcu, na putu Priština-Kosovska Mitrovica u Miloševu, Babinom Mostu, Vučitrnu i na mostu u južnoj Mitrovici, na putu Klina-Kosovska Mitrovica u mjestu Rudnik, kao i na putu Istok-Kosovska Mitrovica u mjestu Rudnik.

Policija za sada ne preduzima bilo kakve mere, ali propušta samo vozače automobila i to Albance, službena vozila privremenih kosovskih institucija i Euleksa.

Prema informacijama iz središta Srpske liste u Gračanici, svi autobusi koji su sa teritorije Kosova i Metohije južno od Ibra trebalo da krenu prema Leposaviću su ili zadržani u mestima polaska ili vraćeni nazad.

Pripadnici radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" kamenovali su jutros konvoj autobusa kojima su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja krenuli na predizborni miting Srpske napredne stranke u Leposaviću.

Predizborni miting SNS-a, kako je ranije najavljeno, planiran je za 13.00 časova u Leposaviću, gde bi pristalicama trebalo da se obrate direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednici stranke Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Đurić: Priština se plaši snažnog predsednika Srbije

Izvor: Tanjug

Đurić je osudio postavljanje barikada i ocenio da je neophodna reakcija i intervencija međunarodne zajednice.

"Barikade koje su se danas pojavile širom Kosova i Metohije u sinhronizovanoj i organizovanoj akciji su napad na Srbe na Kosovu i Metohiji, na njihovu slobodu kretanja ali i na njihovo pravo da biraju zato što se, očigledno, pojedine političke poglavice u Prištini plaše izbora snažnog predsednika Srbije koji je u stanju da okupi celu Srbiju i da je podigne na noge", rekao je Đurić za televiziju Most iz Zvečana.

Đurić je dodao da "postoji saznanje" da ako bi ministar i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin pokušao da dođe na miting, na jednom od administrativnih prelaza bio bi priveden ili zadržan.

Komentara 68

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

pera

Sve je to po dogovoru.

2 0

mile

Divan primer demokratije na Kosovu. I sta kaze zapad na to? Nista kao i uvek

8 124

Mlađa

Kakav miting dali neko ima gram mozga pa SNS je sve prodao i uništio a vi bi na miting,i koji će vam moj miting,kao da ćete time nešto promeniti

70 115

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo