Kada će SNS da promeni dilera?

Kada će SNS da promeni dilera? Izvor: N1

Rimljani su u svoje vreme izmislili borbenu napravu zvanu "udarni ovan". Koristio se uglavnom za probijanje vrata. Bio je vrlo proste građe i obično se pravio od velikog debla kojim su vojnici udarali u gradska vrata ili još češče o slabije zidove pokušavajući da ih sruše ili probiju.

Naprednjaci su milenijum i po posle raspada Rimskog carstva izmislili borbenu napravu koja veoma liči na "udarnog ovna" - takođe se koristi za probijanje vrata, vrlo je proste građe, kao neko veliko deblo presečeno na pola.

Za razliku od rimskog "udarnog ovna", tu naprednjačku sofisticiranu spravu ne moraju da nose vojnici i udaraju u gradska vrata. Njihova varijanta "udarnog ovna" dovedena je do savršenstva – on se sam zaleće u sva vrata koja neće da mu otvore pokušavajući da ih sruši ili probije.

-Kako se ovoga ranije nismo setili!? - lupili su se drevni Rimljani po čelu kada su u utorak videli tu naprednjačku spravu kako se uporno zaleće u vrata ne bi li ušao na konferenciju za novinare Nataše Jeremić.

-Ovo vam je "udarni ovan", model J. Faktički, naš izum se zove "udarni J. ovan" - predstavili su naprednjaci tu svoju najveću grinfild investiciju čija je jedina mana što ne zna šta da radi kad se u njegovoj blizini pojavi Olja Bećković.

-Ali radimo na tome! Samo da mu razbijemo zbunjenost na pojavu Olje Bećković i imamo hit! - rekli su naprednjaci na veoma posećenoj prezentaciji svog "udarnog ovna", zvanog "udarni J. ovan".

Jedna od prednosti "udarnog J. ovna" u odnosu na onog rimskog jeste što zna i da govori, pa pre nego što se zaleti u vrata, glasno vikne: “Otvori!!!”

Tek da upozori one iznutra da ne stoje blizu vrata.

A sve je počelo tog utorka ujutru kada u dvorištu Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj, pretvorenog u izborni štab Vuka Jeremića, pojavio Dragan J. Vučićević, osoba koja je maneken održivog razvoja u svim uslovima i režimima.

-Otvori!!! - viknuo je pošto su mu na ulazu tražili akreditaciju, bris iz grla, logaritamske tablice sa fotografijom ne starijom od dva sata, uverenje o osposobljenosti za rukovanje "ajfonom 7" prevedeno na ruski, lekarsko uverenje i sve dugo što bi svako razuman tražio da na vratima ugleda Dragana J. Vučićevića u punom pojavnom obliku.

I pošto on ništa od toga nije imao – sem uverenja o osposobljenosti za rukovanje "ajfonom 7" prevedeno na ruski – Dragan J. Vučićević se za samo 20 sekundi transformisao u "udarnog ovna", model J.

-Najbolje radi pod pritiskom! - pohvalili su se naprednjački pronalazači kada se ovaj prvi put zaleteo na vrata pokušavajući da ih razvali, a sa suprotne strane počeli da ga pritiskaju, jer u troškovniku kampanje Vuka Jeremića nije predviđena stavka: "Zamena provaljenih sigurnosnih vrata na zgradi izbornog štaba".

Ali se onda pojavio još jedan problem: "udarni J. ovan" može eventualno da razvali jedna vrata, ali se ispostavilo da Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj ima nekoliko vrata, pa se on istovremeno zaletao na sva raspoloživa vrata pokušavajući da ih probije.

-Stvorili smo savršenstvo napredne inteligencije i udarnog ovčarstva za razvaljivanje vrata – bili su ponosni naprednjački pronalazači na ovog multipraktika, koji sem što ume da se dere, razvaljuje vrata i govori, ume i da izmišlja u roku od dve sekunde i pet stotinki, što je novi svetski rekord u kategoriji "udarni ovan".

Recimo, kada se ispred vrata pojavila Ljilja Smajlović, predsednica Udruženja novinara Srbije, zvanog UNS, "udarni J. ovan" kod nje je insistirao da ona insistira da ga puste unutra.

-Molim te, insistiraj, kao moja predsednica, jer sam još uvek član UNS-a, još se nisam iščlanio, a mogao bih... - tvrdio je on doslovno pred kamerama na originalnom snimku da jeste član UNS-a.

Onda je Smajlović Ljilja rekla: “Ali ti nisi član UNS-a” .

-Dobro, duhovno sam član UNS-a! - objasnio je on pred kamerama, čime je dokazao da član nekog udruženja možeš postati i putem duhovne vertikale, a da pritom ne platiš članarinu.

Iz priloženog se dalo primetiti ne samo da je on duhovno član UNS-a, nego je sto posto duhovno član i SNS-a.

Na snimku se dalje vidi kako "udarni J. ovan" objašnjava prilikom zaletanja na vrata da nema zadnje namere: "Ja sigurno nisam došao da unutra napadam Natašu Jeremić. Pa nisam poludeo!" - rekao je, iako to nikome od prisutnih nije delovalo preterano uverljivo, posebno jer sem akreditacije nije poneo ni lekarsko uverenje, papir koji je u njegovom slučaju mnogo važniji od akreditacije.

Dok je napolju trajala pokazna vežba najsavremenijeg modela "udarnog ovna", Nataša Jeremić je unutra pričala o još jednom naprednjačkom izumu zvanom – udarni J. ovanov.

Milenko Jovanov, produhovljeni član SNS, dakle, u naletu nadahnuća napisao je saopštenje o Vuku Jeremiću biranim rečima: "Braćom Burgije, Paucima i drugim kriminalcima, kao i celokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova žena, Nataša Jeremić".

Pa mu je već sutra sa najvišeg mesta u državi sugerisano: "Milenko, sine, promeni dilera!"

Premijer je verovatno mislio da bi Milenko trebalo da promeni onaj deo saopštenja gde se Nataša Jeremić pominje kao glavni diler droge u Srbiji, jer se toga ne bi setio ni onaj duhovni član UNS-a, dok su svi ostali to shvatili kao prijateljski savet, jerbo se izraz "promeni dilera" obično koristi kad se neko ponaša kao da je na halucinogenim preparatima vanevropskog porekla, ali veoma lošeg kvaliteta. Pa je neophodna hitna promena dobavljača.

Premijer se, naposletku, izvinio Nataši Jeremić zbog saopštenja koje je svojeručno pisao Milenko Jovanov, nedužna žrtva loših dilera, i time pokazao da on sa tim saopštenjem, naravno, nema nikakve veze. A ko bi to i pomislio?

Doduše, samo retki se sećaju konferencije za novinare 25. januara ove godine, kada je Aleksandar Vučić na pitanje o zemunskim fotografijama Zlatibora Lončara, napao novinarku N1 rečima: "Za razliku od onih koje vi podržavate i koji su učestvovali u izvršenju najtežih krivičnih dela, a to je prodaja droge našoj deci, i za to pravosnažnom presudom osuđeni... Dakle, to vam je, kako se zovu oni... Braća Burgije..."

Još je pokojni Čehov rekao: "Puška koja visi na sceni u prvom činu, mora da opali u trećem. A dileri droge i Braća Burgije koji se pojave u nekom premijerovom prepucavanju sa novinarima tokom januara, u martu će se garantovano pojaviti u saopštenju Milenka Jovanova".

Tako da bi slogan SNS trebalo da bude: "Za promenu dilera!"

Tagovi: kolumna

Komentara 99

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Milos

Gospodine Petrovicu,slazem se sa vama da svaku vlast treba kritikovati,a satira je najbolje oruzje za to.To su kroz istoriju Srbije dokazali mnogi nasi satiricari.Jedino sto mi kod vas smeta je ,sto sebi uobraziste,da ste veci satiricar i od samog Nusica.Morate malo da sidjete sa tog postolja.Daleko ste vi od Nusica,i kao novinar, a jos dalje kao satiricar. O vasoj "podobnosti" u nekim proteklim vlastima,i vasem doprinosu "demokratiji" Srbije nekom drugom prilikom. Niste vi bas takva ljudska gromada kakvom se smatrate. Sp. Tomovic Milos

1 50

journalist u mirovini.

Ja imam sina vaših godina,a dugo sam radio po novinama,i znam da su vaši prilozi dobri,i naciljani na rušenje ovog sistema,ali ne pokazuju rezultate,koji bi mogli da ga sruše.Vaši prilozi su malo razvodnjeni i dugački za naš narod,koji ne voli da čita,ali voli da viče "živeo" i "napred",jer šajkačari sa juga,oficiri,činovnici, svi sa porodicama,kojima vlast daje visoke položaje i plate, ne mogu da se pobede ni načnu sa vašim istina dobrim,ali neefikasnim i dugačkim komentarima.Ovo je posvećeno g. Draži.da se neko ne zabuni.

20 12

Advokat u exilu

Svidja vam se tekst i ne zelite da vidite vise ove karikature na vlasti. Super. Sutra olovke i lk u sake i menjajte vlast...

21 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo