Radnik se ubio, nije primio najmanje 15 plata

Radnik se ubio, nije primio najmanje 15 plata Izvor: N1 gledalac
Radnici ispred fabrike

Radnik Fabrike šinskih vozila "Goša" iz Smederevske Palanke D.M. (57) počinio je samoubistvo na radnom mestu.

Po rečima predsednika Samostalnog sindikata te fabrike Milorada Miloradovića, njegov kolega ubio se na radnom mestu zbog izuzetno teške ekonomske situacije u porodici.

Miloradović je naveo agenciji Beta da četiri godine radnicima nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno ni penziono osiguranje.

Predsednik sindikata je naveo da radnici Goše nisu primili između 15 i 20 zarada i da je mnogim radnicima jedini obrok tokom dana - topli obrok u fabrici.

On je dodao da radnici u potrazi za poslom i zaradom napuštaju fabriku, a novi ne dolaze.

Nezvanično, pored njegovog tela nađena je oproštajna poruka u kojoj je objasnio motiv samoubiva.

Policija je na mestu nesreće, a istraga je u toku.

Fabrika šinskih vozila "Goša" je privatizovana 2007. godine, vlasnik je slovačka firma ŽOS Trnava, a radnici tvrde da više i ne znaju koju platu im je poslodavac poslednju isplatio, to jest da primaju po dve do tri hiljade dinara, u "neuhvatljivim intervalima".

Fabrika ima 375 radnika.

Komentara 139

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

micko

Gde je sad nas vodja da se malo sa svojom svitom pozabavi stvarnim problemima. Najvaznije je da pravimo fontanu na Slaviji i da nam takvim glupostima ispiraju mozak dok radnici rade za veknu hleba. Kakva je to drzava koja sve ovo dopusta, ne zivi se od statistike i praznih obecanja.Sramota za vlast ali i za sve nas koji smo ovo dozvolili. Da li smo se pretvorili u kukavice i ne vidimo dalje od svog praga.

19 0

nn

Situacija je jos gora danas..Ljudi planiraju zakonski da krenu u strajk..Danas je bilo okupljana i povodom smrti kolege,sahrane i ostalo..Naravno vec se pojavile price o 20 otkaza koji se planiraju poslati preko poste ,,to su naravno odradili kadrovici koji lizu du...ta tom istom Hemsildu,koji se bije u grudi da je slovak...StrasnooooI vrhunac je stari-novi dir.proizvodnje mali dragicevic ,koji je pod pritiskom radnika podpisao da pristupa strajku,,uz navodnu solidarnost sa radnicima.Prica i njegovo misljenje su se odjednom pred kraj rada promenili time sto se sam skinuo sa spiska plaseci se za svoju poziciju i direktorsku platu,,verovatno cuvsi price o otkazima..i sve vreme je potencirao da se zavrse tekuci poslovi recima da se @moraju zavrsiti tekuci poslovi,poput konstrukcija za zezeljev most@,,kazavsi da su to stvari od nacionalnog interesa..a da li je nacionalni interes drzave 360 radnika iste drzave,,strasno...jezim se i prica,da je pokojni kolega dan pre samoubistva isao kod finansijske direktorke pitavsi za nekih hiljadu dinara pomoci za lekove i zivot,jer je covek bio tesko bolestan,infarkt je jedva preziveo..dodicna krasic ga je isterala uz najgore i najpogrdnije reci...neka im svima na cast i obrazu jedan zivot...i zivoti svih nas.mada da imaju obraza oni to i ne bi radili...tuga...

18 2

Jašarvić Mirjana

E na ovo treba da odgovori vlada koja je privatizovala "Gošu". A ne privatizuju i dignu ruke, ni kontrola ni briga. Srpski narod je potrošna roba za vlast. Samo postojimo kada treba da glasamo.

29 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo