Niš i posle osam godina bez ulice Šabana Bajramovića

Niš i posle osam godina bez ulice Šabana Bajramovića Izvor: N1

U Nišu, osam godina od donošenja odluke da jedna ulica nosi ime muzičara Šabana Bajramovića, to nije realizovano, izjavio je predstavnik Odbora za ljudska prava Niš Dragan Đorđević.

On je rekao da Bajramović nije još dobio svoju ulicu u Nišu samo iz razloga što žitelji te ulice ne žele da vide romsko ime i prezime na fasadi svojih kuća. "U zemlji je diskriminacija i dalje prisutna, a više primera je za to", kazao je on na tribini povodom Međunarodnog dana borbe protiv rasne diskriminacije.

Preciznije, Nš ima ulicu Šabana Bajramovića, ali nema table jer stanovnici te ulice ne daju da se stavi.

Prema njegovim rečima, jedan od primera diskriminacije je i to što je stanovnicima romskog naselja Crvena zvezda električna energija bila isključena četiri meseca.

"Stanovnicima tog naselja struja je bila isključena uprkos odluci poverenice za zaštitu ravnopravnosti da je način na koji im se struja isporučuje diskriminatoran", rekao je Đorđević.

Predstavnica Centra za razvoj civilnih resursa Maja Kamenov je rekla da se stanje u Srbiji u pogledu rasne diskriminacije ne menja nabolje. Ona je izjavila da se pozitivni primeri romske zajednice i dalje ne prate, već se samo ističu negativni primeri.

Komentara 15

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Crni Djordje

Zaslužio je

4 2

веља1

Неки од њих тврде да је био изузетно проблематичан и лош комшија и да је то разлог. Мада сам сигуран да има и тога да им се не допада што је био муслиман.

3 0

Sorry

Pise na Google maps.

2 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo