Zatvori

Podignuta optužnica zbog pretnje Borisu Dežuloviću

Podignuta optužnica zbog pretnje Borisu Dežuloviću Izvor: Draško Momirski

Splitsko Opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvadesetsedmogodišnjaka, koji je putem Facebook pretio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću.

Okrivljenom se stavlja na teret da je 23. decembra 2016. putem svog Facebook profila napisao preteću poruku na profilu kluba gde je u sklopu književne večeri trebalo da nastupi Boris Dežulović.

Poruku u kojoj okrivljeni vređa Dežulovića i priti mu ubistvom, voditeljka kluba je pokazala oštećenom, navodi se u saopštenju objavljenom na stranici DORH-a.

Opštinsko državno tužilaštvo predložilo je sudu izricanje uslovne osude na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci, tako da optuženik ne bi išao u zatvor ako u roku od godinu dana ne bi počinio novo kazneno delo.

Komentara 6

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Jova

Dobar je Boris samo bih voleo da bude hrabar i u prozivci svih a ne samo Hrvata i Hrvatske.Ovako nekako ispada kao plaćenik.Pogotovo što djeluje iz Zemuna.

2 8

vl

P O D R Š K A B O R I S U D E Ž U L O V I Ć U !!!! Ima nas u Hrvatskoj koji jako cijenimo i volimo našeg Dežulovića. Ukazuje na svakakve negativne pojave u društvu. Znači da mu je stalo. On je savjest našeg društva.

27 2

gigatrend

Podrška Dežuloviću, a za ovog "junaka" je bolje malo pravog zatvora, nego uslovna kazna.

46 3

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo