Podignuta optužnica zbog pretnje Borisu Dežuloviću

Podignuta optužnica zbog pretnje Borisu Dežuloviću Izvor: Draško Momirski

Splitsko Opštinsko državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvadesetsedmogodišnjaka, koji je putem Facebook pretio smrću splitskom novinaru i književniku Borisu Dežuloviću.

Okrivljenom se stavlja na teret da je 23. decembra 2016. putem svog Facebook profila napisao preteću poruku na profilu kluba gde je u sklopu književne večeri trebalo da nastupi Boris Dežulović.

Poruku u kojoj okrivljeni vređa Dežulovića i priti mu ubistvom, voditeljka kluba je pokazala oštećenom, navodi se u saopštenju objavljenom na stranici DORH-a.

Opštinsko državno tužilaštvo predložilo je sudu izricanje uslovne osude na kaznu zatvora u trajanju od šest meseci, tako da optuženik ne bi išao u zatvor ako u roku od godinu dana ne bi počinio novo kazneno delo.

Komentara 8

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Poslednji komentari

Mrgud

Prava stvar je sto se B.Dezulovic prije svega bavi prociscenjem vlastitoga "dvorista". Licemjerno bi bilo da se nekakve ravnoteze radi bavi i tudjijem "dvoristima", koja i ne poznaje dovoljno dobro. Kamo srece da se svi bavimo samo svojijem "dvoristem".

5 1

Jova

Dobar je Boris samo bih voleo da bude hrabar i u prozivci svih a ne samo Hrvata i Hrvatske.Ovako nekako ispada kao plaćenik.Pogotovo što djeluje iz Zemuna.

2 12

Valjevka bre

Poštovani Jovo, igrom slučaja sam u Zemunu provela nedavno četrdeset dana i o Borisu kao novinaru (i piscu, kako ga mnogi doživljavaju), čula sve u superlativu, na tvoju žalost.,a na radost nas, koji uvažavaju njegovo " pisanije ".

4 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo