Zatvori

Šešelj: Pozvao bih Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji

Šešelj: Pozvao bih Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji Izvor: Tanjug/ Sava Radovanović

Kandidat SRS za predsednika Srbije Vojislav Šešelj izjavio je da bi kao predsednik države pozvao Rusiju da uspostavi vojne baze u Srbiji.

Gostujući na RTS, lider radikala je kazao da bi sa funkcije predsednika države pokušao da ubedi vladu da Srbija treba da pristupi Organizaciji Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB) čije su članice, pored Rusije, i Belorusija, Kazahstan, Tadžikistan, Kirgistan i Jermenija.

"Po mojim saznanjima, Rusija je veoma zainteresovana za naše članstvo u ODKB. Bilo bi dobro da Rusija uspostavi baze u Srbiji s radarskim sistemima i sistemima (protivvazdušne odbrane) S-300 i S-400, jer će tako smanjiti i naše troškove opremanja vojske a mnogo toga bi dobili i besplatno, pa bi onda mogli da podignemo životni standard vojnika i oficira", kazao je Šešelj.

On je ocenio i da se za aktuelni režim u Srbiji ne može reći da je "antiruski" kao i da Moskva ne sme da kvari odnose sa premijerom Aleksandrom Vučićem, ako on ima šanse za pobedu na predstojećim predsedničkim izborima.

O "kompromitujućim materijalima" za Jankovića i Jeremića

Govoreći o protivkandidatima na izborima 2. aprila, Šešelj je ocenio da su mu Vuk Jeremić i Saša Janković "najveći rivali u prvom krugu".

"Zato i pokušavam da ih pobedim iznoseći kompromitujuće materijale o njima. Jankovića kompromituje ubistvo koje se dogodilo u njegovom stanu i to njegovim pištoljem, mada ne mogu kažem da je bilo namerno. Jeremić i Boris Tadić su u najmanju ruku zataškavali ubistvo dvojice gardista 2004. godine", kazao je Šešelj.

On je dodao i da ceni predsedničke kandidate Milana Stamatovića, Aleksandra Popovića i Milana Parovića, navodeći da nema saznanja da su se ikada kompromitovali.

Komentara 21

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Neispravan kod, pokušajte ponovo

Poslednji komentari

Surdilovic

Vojvoda, pusta zmajeve.

0 0

RMN

Vreme je i tebi, g. Šešelj, za penziju...

13 1

Bah

U svakoj normalnoj zemlji ovakva izjava bi bila okarakterisana kao veleizdaja!

19 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo